Не съм изненадан от почерка на Слави Трифонов, това е

...
Не съм изненадан от почерка на Слави Трифонов, това е
Коментари Харесай

Николай Михайлов: Задава се нещо като политически прайд

 " Не съм сюрпризиран от почерка на Слави Трифонов, това е в стилистиката на един шоумен - да поддържа интереса, да създава внезапни придвижвания, да не бъде прост... Трябва непременно да същисва, с цел да провокира стилистически дисонас, контрастност с това, което е било преди него ". 

Това разяснява пред БНР доктор Николай Михайлов, психиатър и богослов. 

" Има един огромен въпрос - доколко е съветван този кабинет. Това популярно изчегъртване е групово дело и групово удоволствие. Партиите, които назовават себе си антистатукво, се движат като своеборзаен блок да реформират България в епохата след Борисов. Ако те се озоват в изненада да гласоподават за министри, за които за първи път ще чуят - допускане, което ми се коства едва евентуално, това ще е нещо като извиване на ръце, съвсем наподобява на шантаж... Мисля, че държавното управление е контрактувано ". 

" Това, което се назовава задкулисие, е предписание, без което не може. Има фигури, които живеят на Запад, само че се появяват дежурно, когато държавните управления се образуват. Познавам подобен човек, който още веднъж е тук ". 

По думите на доктор Михайлов " действителната власт към този момент не принадлежи на Бойко Борисов ": 

" Неговото словесно разсипничество. Неговата реторическа фигура на човек, който искрено инструментализира простотията като политически инструмент. Това, което той направи, надвишава всички артистични достижения на популизма. Този човек е ударен в ядрото на личния си егоизъм... Умората от свръхчовешкото безсрамие на премиера дотук е голяма и деградираща ". 

Според д-р Николай Михайлов зад облика на предлагането за кабинет се крие съдържателно обръщение: 

" Това е евроцентричната оферта на българската политика. Има две благоприятни условия за пребъдване на българския демократизъм. Едната е образът на изплезения нагон, това, което Борисов показва, играта на елементарното и скромно живеене, на нещо, което те приканва да се отървеш от претенциите към себе си, да му развържеш края, да живееш по модела на чалга, на полузаконно и полунезаконно. Вторият модус е историята на ЛГБТ, на свенливия политически прайд. Задава се нещо като политически прайд, а аз съм смутен от тази вероятност, тя ми е съизмеримо противна на това, което живяхме дотук в лицето на Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР