Не съм имал и най-малкото съмнение, че няма да въведем

...
Не съм имал и най-малкото съмнение, че няма да въведем
Коментари Харесай

Министър Шишков: Анализът на пътищата спука магистралния балон

Не съм имал и най-малкото подозрение, че няма да въведем обекта в употреба, уверен бях, че ще се оправим, уточни той

„ Анализът на пътищата, който направихме, спука магистралния балон, който се разясняваше дълго и дълготрайно последните дванайсет години. Направих го, с цел да види обществото от какъв брой автомагистрали се нуждаем и да разбере какъв брой малко пътища и автомагистрали имаме в наличност, какъв брой не са проектирани и не са планувани, кое е належащо да се направи, с цел да имаме естествена и проходима пътна мрежа в България. “

Това разяснява министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в изявление за предаването „ Денят онлайн “, на Нова нюз.

Според министъра, част от злополуките, които се случват, са поради неприятните пътища и поради това, че водачите карат отвън разпоредбите, само че и тъй като пътищата ни са натоварени повече, в сравнение с е обикновено и не могат да поемат този огромен трафик.

С темповете, с които се е строяло през последните 10-12 години, когато са издигнати към 400 км огромни инфраструктурни прави, няма да ни стигнат 30-35 години, с цел да приключим автомагистралите, които са ни нужни, стана ясно от думите на министъра. Това съгласно него потвърждава, че методът, по който до този миг се представяше строителството на автомагистрали у нас, е повече пи ар метод, от колкото действителни дейности за това да се обезпечат естествени пътища.

Регионалният министър моли още веднъж идващите ръководещи да мислят повече за това да се проектира оптимално бързо, да се строи качествено, да се създадат всички нужни пътни връзки и изключително да се обърне внимание на пътната инфраструктура по оста север – юг. Той категорично уточни заслугата на служебния кабинет, който е оповестил бъдещата автомагистрала „ Русе – Велико Търново ” за народен обект и е одобрил подробния организационен проект и идейния план от Русе до Бяла и обхода на Бяла – два от трите бъдещи сектора на аутобана.

„ Лошото е, че на процедура няма планувани всички нужни автомагистрали, строи се малко и без обмисляне, по тази причина и резултатът е подобен “, акцентира проектант Шишков и добави, че служебният екип с изключение на да покаже, какво не е направено, до в този момент е осъществил част от най-важните неща. „ Частта от проблемите, които можехме да придвижим, ги взехме решение. Дадохме посока, какво може да се направи, от идващото държавно управление зависи, по какъв начин ще продължи строителството “, съобщи министърът.

В изявлението Иван Шишков още един път изясни, че екипът му е подготвил законови промени за оповестяване за търпими на обектите, в които е открито нелегално строителство, както на пътни сектори, по този начин и на язовири, и приемането на тези законови промени ще зависи от идващия парламент. Целта, съгласно него, е в случай че тези градежи дават отговор на нормите, да бъдат узаконени в интерес на страната.

За сполучливото издаване на акт 16 на междусистемната газова връзка Гърция – България районният министър беше безапелационен, че не е имал подозрения, че може да бъде въведен в употреба, тъй като служебният кабинет е имал ясна идея, по какъв начин да работи и е изработен явен и прецизен проект за работа.

„ Една от главните задания на този кабинет бе да създадем по този начин, че да пуснем оборудването и освен това безвредно, и с всички документи. И го направихме. Да подсигуряваме на 1 октомври да тече газ по тръбата “, сподели още Шишков и разкри, че при встъпването си като министър е намерил незавършено строителство, несъбрани документи, в това число и за към този момент осъществени действия. От два месеца се постановяваше да се обаждаме – включително на компаниите, от които са купувани произведения, с цел да желаеме документи. Цареше безпорядък, част от документите липсваха, само че нямахме никакво желание да си затваряме очите, тъй като обектът е извънредно значим, с цел да си позволим да го въведем в употреба без всички нужни документи и с незавършена работа. Събрахме документите, които не бяха събрани от надзора и строителя. Обаждахме се и в лабораториите за проучване. Направихме графици и до последния ден гонехме всеки, участвах персонално в този развой. ”

За всички тези компликации призна в студиото районният министър. И даде за образец последния ден, когато е трябвало да бъде издирван документа на една специфична врата, с цел да може да се получи акта за противопожарна сигурност. Арх. Шишков уточни с задоволство, че може би всяко държавно управление е дало своя принос тази газова връзка да бъде подготвена. Но въпреки всичко означи с оскърбление, че не е бил правилен коментара от страна на някои политици, когато служебното държавно управление е пристигнало, че надали не кабинетът не желае да вкара интерконектора в употреба. Това е демотивирало строителя. Най-важното най-после обаче е това, че връзката е приключена и газът ще потече.

„ Фундаменталното деяние бе да разделя обекта на стадии, като оставих във втория стадий избрани действия, които не касаят използването на обекта безвредно “, изясни още министърът и добави, че има някои работи, които остават строителят да приключи.

„ Гъвкавото решение, което направихме бе най-важното. Затова не съм се съмнявал, че ще се случи. Имахме решение, кое е вероятното и със изчерпателен и натоварен труд го направихме “, бе безапелационен министърът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР