Не съм голям оптимист – не защото не ми се

...
Не съм голям оптимист – не защото не ми се
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Няма как да се състави правителство без участието на ГЕРБ, ДПС или Възраждане

Не съм огромен оптимист – не тъй като не ми се желае, а тъй като не виждам съществени учредения да се случи основаването на държавно управление. Това заяви проф. Даниел Вълчев, бивш вицепремиер, в ефира на bTV.

" Няма по какъв начин да се сформира държавно управление без присъединяване на ГЕРБ, ДПС или " Възраждане " – това е аритметика, не е мъчно да се сметне. Какъв тип говорене, ритуални танци биха могли да притъпят говоренето от преди изборите – мъчно е да кажа. Вървим към " симулакрум " – нещата сякаш са същите, само че единствено симулират това ", безапелационен е той.

По думите му както ГЕРБ, по този начин и " Продължаваме промяната " споделят " няма да изкарваме тежката артилерия, ще представим един професор, няма да има съдружно съглашение ": " Не съм оптимист, по-скоро вървим към избори – не е ужасно, ние 40 години и от горната страна се стремяхме да имаме народна власт, с хубавите и нехубавите ѝ страни. "

Според него " Демократична България " е добре да се разкачат от Политическа партия, от позиция на ГЕРБ.

" Имаме две трендове: едната е " омръзна ни от Борисов, време е за смяна ", другата – " вижте кой идва, не е ли по-добре да имаме устойчиво ръководство, тъй като другите не знаят на кой свят са? ", счита той.

" Мнозина, най-малко от представителите, в последно време загатват за опцията за прекрояване на конституционния модел у нас – виждат президентът отпред на нещо такова. Това е процедурно и политически комплицирано. Румен Радев също стартира да губи поддръжка, и това е обикновено. Идеята, че президентът може да седи над партиите, да ги побутва и нахоква, като той остане с бели облекла – това е неправилна концепция ", сподели още проф. Вълчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР