Не съм държала фризьорката под дулото на пистолета. Произведох изстрел

...
Не съм държала фризьорката под дулото на пистолета. Произведох изстрел
Коментари Харесай

Евелина Антонова, която стреля във фризьорски салон, била държана насила в изолатор

" Не съм държала фризьорката под дулото на револвера. Произведох изстрел пред ателието странично - в земята. Нямаше заплаха. Опитвах се да склоня един от участниците в скица за имотна машинация, от която съм пострадала, да каже истината. "

Това споделя 46-годишната Евелина Антонова, която преди 11 месеца подвигна на крайник цялата полиция във Велико Търново. Тя нахлу въоръжена във фризьорско ателие на ул. " Симеон Велики ", подгони фризьорката и след това се барикадира в салона, като сама позвъни на 112.

След случката Антонова има повдигнати 4 обвинявания, само че към момента против нея няма направен обвинителен акт. Била е 8 месеца под домакински арест.

Казва, че са опитвали да я затворят за 3-месечно наложително лекуване в психиатрия, отнета й била персоналната карта и е държана 3 денонощия в изолатора на психоболницата в Церова кория, без околните да знаят.

За всички изказвания засипва прокуратурата с тъжби. И сега делото е изтънчено от ВКП за институционален надзор, оповестява " 24 часа ".

На 23 януари към 10 ч. Евелина нахлува със законно притежаван " Макаров " и 14 патрона в ателието и удря с оръжието по главата и гърба фризьорката Цецка, с която имат остаряла омраза.

Евелина и Цецка Тотева са насрещни страни по гражданско дело поради неподвижен парцел.

От години продължава сагата около парцела с паянтова къща и недостроена постройка в него. През 2019 година Евелина Антонова купила 1/2 идеална част от парцела с отлична локация във Велико Търново от чичото на сестрите Цецка Тотева и Недка Чиляшева.

" Съсобствениците не са полагали грижи за парцела, вследствие на което беше обраснал с растителност, беше трансфорат в бунище. Те нямаха пари да го почистят и се договорихме аз да го извърша и по-късно да ми продадат останалите идеални елементи от постройката.

Докато шетам и влагам средства, те се договарят посредством симулирана договорка да продадат контрактуваните посред ни дялове. Става дума за машинация за над 50 000 лева ", изяснява Евелина.

В схемата взели участие юристи и търновски нотариус, който издал нотариален акт с погрешно наличие за подаяние, прикриващо покупко-продажба. Чрез този документ пък се възпроизвежда различен - за предписание с имуществото на Антонова, и най-после продажба на дялове на трето лице.

По нейни тъжби до тогавашния правосъден министър Надежда Йорданова, омбудсмана и Камарата на нотариусите търновският нотариус е глобен с 1500 лева, а делото за подялба към този момент е на трета правосъдна инстанция. На съвещанията Цецка твърди, че не са се договорили за цена с Евелина и по тази причина са продали на строителен бизнесмен.

" Две години търсих метод законосъобразно да се организира обективен правосъден развой, само че при тези обстоятелства и условия усещах, че съм изправена пред Китайската стена ", споделя 11 месеца след случая Антонова.  

С нахлуването си в салона считала да склони Цецка да каже истината. Носела и документи, с цел да изясни какво се случва.

" Тя ме блъсна - избяга и излезе от фризьорския салон. След това аз оставих телефона, бях набрала 112. Извадих оръжието, заредих го, създадох изстрел в земята ", спомня си Евелина.

" Стреля в краката ми и сподели, че ще ме убие! Никой не е идвал в салона ми с револвер да ме " склонява ".

Как ще дойдеш с револвер да склониш някого ", опонира фризьорката. 

" Имаше каузи - в съда няма по какъв начин да излъжеш. Аз не съм подобен човек ", отбрани се Тотева. Тя твърди, че Евелина не е желала да откупи нейните наследствени дялове.

" Ние сме ходили с юристи, само че тя не искаше да го купи ", съобщи Тотева. При нахлуването на Евелина в ателието тя съумяла да се скрие във входа на жилищния блок. А нападателката се върнала в салона и се заключила вътре.

" Бях отведена на психиатър, който откри, че съм психологично здрава в оня миг ", споделя Евелина с документи. След прегледа била конвоирана от двама служители на реда в ареста в Горна Оряховица, където останала 24 часа.

На идващия ден не я върнали във Велико Търново, с цел да я освободят, а я откарали в психоболницата в Церова кория.

Евелина твърди, че с физическо принуждение я въвели за обзор. Приемащият доктор я нарекъл " палач ", прибрал персоналната карта и декларирал, че би трябвало 3 месеца да се лекува при тях.  

Затворили я в изолатор, а на 26 януари била конвоирана до съда в Търново по искане на шефката на Държавната психиатрична болница доктор Даниела Иванакова за 3-месечно наложително настаняване за осъществяване на стационарна психолого-психиатрична експертиза.

" Твърдяха, че съм била със суицидно разстройство в деня на приема. Въпреки първичното мнение на прегледалия ме ден по-рано психиатър проверяващият служител на реда е решил, че би трябвало да бъда настанена в психиатрия.

В изолатора бях 3 денонощия, като ме принуждаваха да подпиша за 3-месечно лечение

По-късно бях освободена, тъй като лекарката сама отдръпнала настояването си ", споделя Евелина.

Д-р Иванакова твърди, че не са накърнени гражданските права на настанената при тях пациентка.

" Като лечебно заведение сме изпълнили нещата, както съответните институции са ни наредили. Извършили сме експертизата по отношение на психологичното положение на лицето. Преценили сме, че няма показания за хоспитализация и лицето е освободено ", разяснява лекарката.

Казва, че в началото се е обърнала към съда, тъй като Антонова можело да не спомага за проучването, само че не срещнали проблем от нейна страна и не се наложило правосъдно решение за наложително настаняване в стационара.

По тъжба на Евелина лекарите към този момент са давали показания. Преписката визира и противозаконни действия на полицейски служители, конвоирали я до Церова кория, само че е завършена с отвод за формиране на досъдебно произвеждане, доказано и от по-горна прокуратура.

Евелина Антонова е привлечена под отговорност за опит за насила, опит за безчинство, държане на законно притежаван револвер, само че употребен в нарушаване на разпореждания от закона за оръжията и боеприпасите и за безчинство.

Наложена е мярка " домакински арест " за 8 месеца, а 11 месеца по-късно вместо делото да влезе в съда, на 21 ноември още веднъж е привлечена като обвинена.

" Има конкретизация на обвиняванията, защото са събрани доказателства. Този интервал на конкретизация се дължи най-вече на държанието на госпожа Антонова, защото тя непрекъснато написа тъжби и дори сега делото е във ВКП за институционален надзор ", изясни забавянето представителят на районната прокуратура Тотко Тотев.

Неспирните тъжби водят до това, че делото се изисква за изговаряне от горните прокуратури и се забавя самото му привършване.

По редицата недоволства на Евелина Антонова няма формирани досъдебни производства, посочи представителят. А тя е безапелационна, че ще си търси правата и в Страсбург за непозволени дейности и бездействия на чиновници от Министерство на вътрешните работи и съдействалите им медици.

Фризьорката Цецка върви на психолог и споделя, че се опасява, тъй като нахлулата в салона е на независимост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР