Не са открити следи и отпечатъци, оставени от атентаторите на

...
Не са открити следи и отпечатъци, оставени от атентаторите на
Коментари Харесай

Не са открити следи по предмети и вещи, оставени от бургаските атентатори

Не са открити следи и отпечатъци, оставени от атентаторите на гърмежа на Летище-Бургас. Изследвани обширно са били седем наети от тях автомобила, документи, които са подписвали за наемите на колите, бейзболна шапка, хавлия, риза, банкноти. Това стана ясно през днешния ден по време на второто съвещание на Специализирания съд, който от през вчерашния ден заседава по делото в Бургас.

Това се наложи, защото по-голяма част от очевидците са от района и пътуването до София им съставлява компликация. Свидетелите по делото са разпознали атентаторите по направените им фотороботи.

Бяха разпитани движимостите лица през днешния ден, които показаха резултатите от ДНК разбори, записи от видеокамери, оценъчна и компютърна експертизи. На една от камерите се вижда по какъв начин Мохамед Хасан Ел Хюсейни идва на летището с жълто такси "Опел Зефира ". Таксито наел от Равда. Друг видеозапис демонстрира, че Хюсейни е бил във верига за бързо хранене на летището, по-късно отива на терминал "Пристигащи ". Бил е с перука, дълга 36 сантиметра. Мохамед Хасан Ел Хюсейни е починалият нападател. Той е бил с огромна раница, в която носил гърмежа. Хюсейни е наемал коли под името Жак Фелип Мартен.

Подсъдими задочно са двама ливански жители - Мелиад Фарах, представял се у нас като Браян Джеремая и Хасан Ел Хадж Хасан,представял се като Ралф Рико. Двамата от над пет години се търсят с алена бюлетина на "Интерпол ".

Компютърните клубове, от които са комуникирали тримата се намират на територията на Поморие и Несебър. В една от експертизите се показва, че има над 100 профила в единия от компютрите.

Делото ще се гледа още веднъж на 13 юни в София, когато ще бъдат призовани очевидци от Варна, Велико Търново и други градове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР