Не са 70 дипломати, поне половината са служители, които даже

...
Не са 70 дипломати, поне половината са служители, които даже
Коментари Харесай

Петков: Някои от гонените обичат България и са направили повече от премиера

" Не са 70 дипломати, най-малко половината са чиновници, които дори нямат дипломатически имунитет. Ако за някой от тях контраразузнавателната ни работа има информация, че ще е шпионирал, то просто трябваше да бъде задържан и да му бъде повдигнато обвинявания. Това е държавническото отношение ", съобщи водачът на АБВ Румен Петков в " Новините ON AIR ".

Той обърна внимание, че това е жестоко нарушаване на българския закон. Политикът обясни, че с това помитане на Конституцията, ние споделяме на всичките си сътрудници да не гледат на нас като страна със закони.

" Премиерът злоупотребява с власт, без да има каквито и да пълномощия да взима решение за изгонването на дипломати. Това издава комплекс, която доста тежко удря България към този момент 6 месеца по главите ", посочи Петков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му би трябвало да се грижим за българския народен интерес. Той разяснява, че когато демонстрираме, че нашият министър-председател може да погазва законите, ние ставаме нежелателен сътрудник.

" На база на това, че нотата съдържа една купчина противозаконни неща в себе си, външният министър просто би трябвало да я изтегли. Ако външният министър го направи, ще покаже, че в българското държавно управление има членове, които се грижат за законността, реда и престижа на България. Аз се багра, че ние извървяхме доста сериозен път за правене на неосъществим естествения диалог с Русия и освен ", уточни Петков.

Според него след седмица България ще има ново държавно управление с различен министър председател и прибързани дейности от страна на Русия сега не са добър знак. Той настоя, че би трябвало да се намеси президентът Радев.

" Някои от хората, които ги гонят, аз познавам от години. Трябва да ви кажа, че те обичат България повече, в сравнение с я обича Кирил Петков. Направили са за България повече, в сравнение с е направил Кирил Петков. Казвам го с болежка, тъй като ние ще лишим нашата страна от другари, които когато потеглят да приказват за връзките България - Русия, ползата на България е на равнището на интереса на Русия. Това са неща, които се градят с години, а се срутват за часове ", акцентира Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР