Не предвиждаме никаква промяна на сроковете за действие на сертификатите

...
Не предвиждаме никаква промяна на сроковете за действие на сертификатите
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Сроковете на COVID-сертификата за България няма да бъдат променяни

Не предвиждаме никаква смяна на периодите за деяние на документите вътре в страната. Това заяви държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на брифинг пред здравното министерство.

Сроковете на зеления дигитален документ не важат за България. За в този момент този въпрос не сме го поставяли, акцентира доцент Кунчев, откакто в понеделник бяха оповестени нови правила от Европейската комисията, важащи за всички страни членки. Според тях от 1 февруари всички издадени цифрови Коронавирус документи на Европейски Съюз, доказващи приключен имунизационен курс, ще бъдат със период на годност 270 дни от датата на последната сложена доза. Сертификатите за сложена бустерна доза не са лимитирани от Европейска комисия със период на годност.

Срокът на бустерната доза е неопределен, съобщи доцент Кунчев и добави, че евентуално ще бъде препоръчан някакъв период в бъдеще, само че това няма да се случи в околните един – два месеца.

Доц. Кунчев разяснява и телевизионни репортажи, показващи като лекарство против COVID-19. Да пиеш дезинфектант е полуда. Хлорният диоксид с изключение на да убие вируса, може да убие и вас. Това вещество не е предопределено за пиянство по никакъв метод, съобщи той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР