Не предоставяме авиация и тежка бронетанкова техника. Това заяви министърът

...
Не предоставяме авиация и тежка бронетанкова техника. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Тагарев: Не предоставяме авиация и тежка бронетанкова техника на Украйна

Не предоставяме авиация и тежка бронетанкова техника. Това съобщи министърът на отбраната  Тодор Тагарев  на брифинг в постройката на Министерството на защитата.

Имаме две решения на Министерски съвет. Както в първия случай, по този начин и в този момент, описът е конфиденциален . Няма авиация в това, което даваме, а също няма и тежка бронетанкова техника ", съобщи министърът.

Припомняме, че  през вчерашния ден от Министерския съвет оповестиха, че е  утвърден нов пакет военна помощ за Украйна в осъществяване на решението на Народното събрание. 

България ще се причисли към общата самодейност на НАТО за произвеждане на 155 мм снаряди. Това стана ясно от думите на министъра.

“Министерският съвет работи по въпроса за присъединение към самодейността за произвеждане на 155 мм снаряди. Това е извънредно значимо, тъй като армията има проекти да минава към този Натовски стандарт на артилерия. Това ще способства за това нашата отбранителна промишленост да резервира своята висока конкурентност на дребни и леко муниции ", сподели още той.

В  решението на Народно събрание няма ограничаване за траншовете помощ за Украйна. Войната продължава . Украйна се нуждае от интернационална поддръжка. Без нея не е известно какво ще стане. Във формата Ramstein има ясно схващане за това какво значи поддръжката ", сподели още министър Тагарев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР