Не познавам лично Васил Божков, но чувам коментари и виждам,

...
Не познавам лично Васил Божков, но чувам коментари и виждам,
Коментари Харесай

Нинова: Божков е видял, че БСП останаха принципни през годините

" Не познавам персонално Васил Божков, само че слушам мнения и виждам, че той е изчерпателен човек, който очевидно вижда ясно, че в годините Българска социалистическа партия се бори със задкулисието в страната, с модела Борисов- ГЕРБ и евентуално на това се дължи, че единствено за нас не е споделил нищо. Българска социалистическа партия останаха кардинални и по тази причина този човек го е видял ".

Това съобщи в ефир водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Нямам визия за какво Борисов ме свързва с него. Защот Борисов е въплъщение на този модел, против който се бори Българска социалистическа партия. Задкулисие. И той е от злото, което направи тази сглобка ", разяснява водачът на социалистите думите на Борисов, че когато няма какво да кажат тя и Божков, свързват името му.

" Каквото и да приказваме за задкулисие и паралелна страна, един човек стои в основата ", безапелационна е тя.

Нинова разяснява и проектите на Божков да влезе в политиката и дали Българска социалистическа партия би си партнирала с него.

" Не се е появил с политическа платформа, с послания. Нека да забележим с какво ще се появи. Не бива политически оценки да вършим на бизнес начинание ", разяснява Нинова новините за предстоящ политически план на Божков.

" Нека Божков реши какво желае да прави и ще преценим ", сподели още тя.

" Нарушаването на законите и Конституцията на страната към този момент не прави усещане на никого. Убедена съм, че Десислава Атанансова ще извършва политически поръчки и ще пази гърба на Борисов ", съобщи тя отнсоно проблема с Конституционния съд.

Поведението на Делян Пеевски от петък е единствено и само симптом на високо самочувствие, мисли се за цар и стопанин, само че отговорните са други- ПП-ДБ и ГЕРБ.

" Българска социалистическа партия останахаме единствени, които се борят, аз не мога да допускам по какъв начин тия хора предадоха народа преди, а в този момент са отпред на страната ", сподели Нинова.

Президентът Радев със служебните си кабинети надвиши пълномощията си. Те би трябвало единствено да проведат изборите. 14 000 души бяха уволнени по време на ръководството им, договорите за F-16... На тези неща би трябвало да се постави законова рамка, само че не би трябвало да се отстраняват служебните кабинети ", разяснява Нинова.

Тя обаче прикани Радев да не отиде на клетвата на конституционните съди. " Ако държи на това, което споделя, дано го покаже с дейности. Ние като партия каквото може да създадем, го вършим. Ще подадем тъжба. Ако президентът не отиде, следва нова процедура ", сподели още тя.

Тя още веднъж захапа " сглобката ". " Да забележим в този момент по какъв начин ще гласоподават за регулаторите. Христо Иванов и Политическа партия да гласоподават и след това да кажат: " Опа, сгрешихме ". Но те към този момент ще са овладели регулаторите ", разяснява лидерката на Българска социалистическа партия.

По мотив управлението на комисията за спецслужбите и ротационния принцип, при който в този момент " Възраждане " я поемат, Нинова разяснява: " Когато гласувахме този устав, те знаеха, че " Възраждане " рано или късно ще бъде ръководител на тази комисия и че са проруска партия. "

На прага на ротацията, която ще се извърши през март месец, Нинова изясни, че Българска социалистическа партия постоянно пази българския народен интерес, единствено че разделянето на евроатлантици и проруски е смокинов лист.

Тази година за Българска социалистическа партия с изключение на европейски избори, ще има и цялостен цикъл от четири избори в партията.

" Ще се избират съществени управления от организации до съществени общински ръководители, регионални, делегати на конгреса, ръководител на партията и конгрес. Ние имаме и вътрешно партийна акция и европейска ", сподели още тя.

Пълният цикъл от четири избори в партията ще стартира от юли. Те ще продължат до септември. През октомври ще бъде изработен директен избор на ръководител на партията. Нинова посочи, че през ноември ще има конгрес, на който новият ръководител би трябвало да стъпи в четиригодишен мандат.

Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че от февруари стартират събранията на главните партийни организации за номинации за евродепутати. През март ще има конференции на, които да бъдат прегледани номинациите и да бъдат утвърдени, и изпратени до Националния съвет, който ще се организира през април. Тогава ще станат ясни и имената на евродепутатите.

Днес е утвърдена работна група, която да стартира работа по изработването на платформа за европейски избори.

Тя акцентира още, че за Българска социалистическа партия европейските избори са доста значими и България заслужава да бъде пълновръстен член на Европейски Съюз. Според нея там би трябвало да отидат хора, които са проевропейски настроени, само че ще пазят българския народен интерес.

" Поставяме си тази цел, да изпратим такива хора и да получим доверието на българските жители ", акцентира Корнелия Нинова.

" В момента ни ръководи едно от най-антиевропейските държавни управления, които са ни управлявали досега. Политиката им за приемането на България в Шенген е цялостен неуспех. Днес научаваме от Николай Денков, че и еврозоната може да не се види от 1 януари 2025 година, а от юли 2025 година или може би някъде по-нататък ", сподели още тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР