Не познавам господина като съдия и гражданин, но, за да

...
Не познавам господина като съдия и гражданин, но, за да
Коментари Харесай

Каракачанов с извънреден коментар за отписания от САЩ съдия и снетото доверие на Радев

Не познавам господина като арбитър и жител, само че, с цел да се вземе такова решение, би трябвало да има съображения, които може би занапред ще научим. Това съобщи за Нова тв вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов по отношение на съдията от Специализирания углавен съд Андон Миталов.

Припомняме, че Миталов стана първият български жител с наложена възбрана за влизане на него и фамилията му в Съединени американски щати поради обвинявания за сериозна корупция.


"На влизане в студиото научих информацията, която бе оповестена на уеб страницата на посолството на Съединени американски щати. Не мога да разясня. Това е съдията, който освободи ръководителя на русофилите, с цел да иде в Москва и да си вземе ордена. Дали е имало някакво нерегламентирано заплащане, не мога да разясня ", добави Каракачанов.

Вицепремиерът разяснява и формалното снемане на доверие към държавното управление от страна на президента Румен Радев и острите му рецензии към работата на държавното управление.

"Правителството свърши работа. Не го споделям тъй като съм част от него. Вземете да вземем за пример единствено приходите. Гражданите се интересуват от няколко тематики: сигурност, опазване на здравето, обучение и приходи. По отношение на приходите е видно за всички, че се усилват. Образованието особено е част от програмата ни: увеличение на приходите на учителите ", съобщи той.

"Относно сигурността - макар че огромният проблем с битовата циганска престъпност не е решен, виждаме че има сериозна разкриваемост. Ако гледаме защитата, президентът въпреки всичко е някогашен боен и доста добре знае, че в никакъв случай не е имало от последните 30 години насам три следващи години да се усилват заплатите на военнослужещите. Разходите за защита са рекордни на фона на това, което се случваше последните 30 години ", добави Каракачанов.

"За мен е най-лесно да разясня по този начин: президентът няма тези пълномощия по конституция да смъква или гласоподава доверие на държавното управление. Политически акт. Според мен по-важно е друго - да си създадем равносметка години обратно в историята на България ", сподели още вицепремирът.

"Когато институциите са воювали или са били в недоразумение, губи жителят и държавността. България би трябвало да реши преди всичко демографската злополука. Ако преди 30 години никой не си спомня Боянските ливади - Желю Желев смъкна доверието на личните институции. Демографията е проблем - от 9 милиона сме под 7 милиона ", добави той.

Запитан дали се усеща във война с президента, Каракачанов отвърна: "Не мога да съм във война с висшия главнокомандващ и сме в естествен разговор. Инситутциите би трябвало да намират разговора по сред си, а не да си афишират война. 30 години нацията ни беше разграничена на воюващи лагери, какви ли не ".

"Когато сме били разграничени, страната не е била добре. Тогава когато нациите и институцията е имала обща цел, България е била за образец, освен тъй като е побеждавала във войни, само че и като стопанска система е била на седмо място, спортът ни е бил на равнище и други ", сподели още вицепремиерът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР