Не получаваме РНК ваксини, не мога да кажа защо. Трябва

...
Не получаваме РНК ваксини, не мога да кажа защо. Трябва
Коментари Харесай

Доц. Любомир Киров: Личните лекари не получават РНК ваксини

Не получаваме РНК ваксини, не мога да кажа за какво. Трябва да се реши казусът с логистиката - за доставянето на имунизациите откъдето потеглят, до нашите практики. Това разяснява в " Денят стартира " по доцент Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

Фактите са, че 75% близо от сътрудниците сме получили сред 10 и 40 дози към 12 март, а сме декларирали сред 50 и 200 дози. При нас има към 400 000 индивида, които чакат да бъдат ваксинирани, безапелационен е доцент Киров.

Той съобщи, че не е правилно изказванието, че в самото начало персоналните не са желали да слагат РНК ваксини на пациентите си.

Нямаше фризери даже и се обсъждаше, че евентуално при нас, съгласно това, което се знае, най-лесна за използване ще бъде имунизацията на " АстраЗенека ". После излязоха задоволително данни, видя се, че и РНК имунизациите може да се складират няколко дни в ледник, изясни доцент Киров.

" Ние постоянно като съсловие сме подхождали безпределно етично. Проф. Гигов си разреши да каже, че сме абдикирали от имунизацията - като отговор ще помоля единствено да му покажете мои сътрудници, които чакат на опашка за ваксини ", добави още доцент Киров.

Рискът би трябвало да бъде обмислен, само че по-добре е да се ваксинираш, в сравнение с да не го правиш, уточни той по отношение на имунизацията.

Общопрактикуващият доктор съобщи, че при тяхното съсловие също има зелени коридори за имунизация и не е ясно за какво при тях няма доставяне с задоволително ваксини, а се отварят коридори във имунизационни центрове.

Той не отхвърли, че евентуално има значение и заплащането на персоналните лекари от 10 лева на сложена ваксина. " Аз съм индивидът, който предложи тази цена, колкото и нескромно да звучи и с моите сътрудници я договорихме ", уточни доцент Киров.

Той прикани жителите да съблюдават обикновени правила като носене на маски и съблюдаване на хигиена, вместо да се стига до затваряне и ограничавания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР