Не подценявайте настоящата геополитическа несигурност. Това заяви главният изпълнителен директор

...
Не подценявайте настоящата геополитическа несигурност. Това заяви главният изпълнителен директор
Коментари Харесай

Шефът на UBS: Не подценявайте геополитическата несигурност

Не подценявайте актуалната геополитическа неустановеност. Това съобщи основният изпълнителен шеф на UBS Серджо Ермоти, откакто през днешния ден швейцарската банка регистрира рекордна облага за последното тримесечие.

В изявление за Си Ен Би Си Ермоти, които ще напусне банката в края на месеца, споделя, че светът е изправен пред доста провокации, които не би трябвало да бъдат подминавани с лека ръка.

„ Говорим за тласъци и за ограничения, свързани с COVID-19, само че геополитическата неустановеност в Европа и спора сред Съединени американски щати и Китай, към момента са налице и няма да изчезнат в скоро време. Важно е да не подценяваме това “, споделя Ермоти.

По думите му европейските политици не са съумели да се оправят с проблемите, свързани с Турция, Русия и Беларус. Същевременно с това комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай надалеч не е решен, макар че при започване на годината двете страни подписаха т.нар „ първа фаза “ от комерсиалното си съглашение.

Ермоти, който се причислява към UBS през 2011 година и става основен изпълнителен шеф на банката през 2014 година, има вяра, че вложителите ще трансформират доста от позициите в комерсиалните си портфейли преди президентските избори в Съединени американски щати, които са при започване на идващия месец.

„ Проучванията измежду вложителите и измежду клиентите ни демонстрират, че преди и след изборите ще има преразпределение на активите “, споделя Ермоти.

Той изяснява, че вложителите ще би трябвало да реагират бързо според от това дали президентската конкуренция ще бъде извоювана от сегашния държавен глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп или претендента на демократите Джо Байдън, защото политиките на двамата са радикално разнообразни.

„ Става въпрос за разнообразни данъчни проекти и фискални тласъци, които ще бъдат осъществени по друг метод и в интерес на съответни браншове “, разяснява той.

 От географска позиция азиатските и американските пазари дават по-добри благоприятни условия за напредък, защото Европа към момента изостава от позиция на конкурентоспособността, споделя още Ермоти.

Швейцарецът стартира работа в UBS по време на дълговата рецесия в Еврозоната от 2011 година, когато публичното неодобрение от банковия бранш доближава пиково ниво. 

Той обаче има вяра, че банките са си взели поучения от рецесиите от предходните две десетилетия и са подобрили репутацията през последните години.

„ Банките са построени от хора, а хората са отражение на обществото. Не имам вяра че банките са изключително неприятни представители на обществото “, споделя той.

„ Банките показват дарба да се приспособяват и да се учат от грешките, направени по време на финансовата рецесия. Освен това, банковият бранш надалеч не е единственият, който позволи неточности по това време. Смятам, че през днешния ден имиджа на банките се е подобрил фрапантно “, прибавя Ермоти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР