Не подценявайте наранената и разпадаща се империя, която се срива

...
Не подценявайте наранената и разпадаща се империя, която се срива
Коментари Харесай

Пепе Ескобар: След унищожаването на Украйна вълна от терор ще залее Европа - Топ новини

„ Не подценявайте наранената и разпадаща се империя, която се срутва в действително време “, предупреждава главният редактор на Asia Times Пепе Ескобар, представен от БЛИЦ.

„ Имперският способ на деяние против геополитическите и геоикономически съперници остава същият: лавина от наказания, ембарго, стопански блокади, протекционистични ограничения, просвета на анулацията, подсилване на военната мощност в прилежащите страни и разнообразни закани. Но на първо място войнствена изразителност, която сега е раздухана до краен лимит. “

За „ Градината “ е време за суматоха

Наскоро шефът на европейската дипломация Жозеп Борел назова Европа градина, заобиколена от диви джунгли. Но премълча кой е градинарят, който вади плевелите. Макар че това, и без еврочиновника, го знаят всички.

Свеж образец:

За никого не е загадка кой е наредил да бъдат взривени тръбите на Северен поток. Не е загадка, че задачата на този бойкот е да отреже Европа от евтината съветска сила и да унищожи немската стопанска система.

Както означи Пепе Ескобар в публикация за PressTV, всеки знае нещо, само че никой не смее да назове на глас „ обвинения “.

Още повече, че „ за публиката “ като че ли се разиграва продължението на нашумелия трилър на Куентин Тарантино „ Криминале “, където ролята на Чистача е поверена на Швеция. Нейната задача е да унищожи всяко уличаващо доказателство. Оттук и изказванията, че резултатите от „ следствието ” не могат да бъдат предадени на Русия.

Германците ( най-засегнатата страна ) непринудено се съгласиха на ролята на жертвен агнец. Берлин сподели, че това е бойкот, само че не посмя да каже кой тъкмо го е провел.

Защо? Ами тъй като и Швеция, и Дания, и Германия, и целият Европейски съюз знаят: в случай че посмеят да се опълчват обществено на Империята, тя ще отвърне на удара, предизвиквайки война на самата европейска земя.

„ Тук става дума за боязън, освен това не за боязън от Русия, споделя Ескобар, „ Империята (САЩ) просто не може да си разреши да загуби „ градината “. А „ градинските “ елити с невисок коефициент на просветеност знаят, че си имат работа със сериен палач, умопобъркан, който просто по този начин не може да бъде укротен. “

Но, както споделяха семейство Старк в „ Играта на тронове “ /Game of Thrones/, „ зимата идва “. И е допустимо „ градината “ – Европа – да стартира мощно да завижда на „ джунглата “, на която епохи наред е гледала със снобизъм.

„ Отсега нататък варварството стартира у европейците вкъщи. И те би трябвало да благодарят на американския „ съдружник “ за това, за неговото ловко манипулиране на сплашените, васализирани елити на Европейски Съюз “, счита Ескобар.

Светът към този момент не е същият

Социално-икономическите разтърсвания не са най-голямата заплаха за Европейския съюз. В същото време домовете на европейците могат да бъдат обхванати от война на гнет. И това ще бъде, уверен е основният редактор на Asia Times, „ директна последица от провалянето на НАТО в Украйна “.

„ Перспективите за Империята на украинското полесражение са мрачни. Руската СВО гладко се трансформира в антитерористична интервенция (АTO): Москва към този момент намерено характеризира Киев като терористичен режим.

Мащабът на болката последователно нараства и хирургическите удари по украинската енергийна инфраструктура могат изцяло да подкопаят стопанската система на Киев и неговите въоръжени сили. И до декември на предната линия и в тила идва уместно подготвен и стимулиран контингент от частичната готовност.

Сега Москва е в развой на постепенно, само че несъмнено обезглавяване на имперското протеже в Киев и в последна сметка разрушение на „ единството “ на НАТО.

Москва, а не Пекин, раздира „ интернационалния ред, учреден на правила “, фиктивен в Съединените щати. Москва основава нови правила и нейният „ ред “ е подсилен от естествени запаси, продоволствена осигурност и надеждна сигурност.

И към този момент е ясно, че действителният свят е отвън груповия Запад – това е Русия и страни от Африка и Латинска Америка до Западна Азия и даже някои елементи на Европейски Съюз.

Афганизацията на Европа не е надалеч

На украинското полесражение кръстоносният поход на НАТО против Русия е жертван. Като се има поради, че след 8 ноември ( междинни избори в Съединени американски щати ), количеството на оръжията, доставени на Киев, може да пресъхне. И Украйна до пролетта на 2023 година има всички шансове да се трансформира в нищо повече от просяшка черна дупка.

„ Имперски проект А “, допуска Ескобар, „ си остава афганизация: да се ръководи войска от наемници, способни на целенасочена дестабилизация и терористични нахлувания в Руската федерация “.

Като се има поради, че Европа е осеяна с американски военни бази и всички те евентуално могат да се трансфорат в идеални центрове за образуване и образование на терористични отряди, вероятностите за страните от Европа са мрачни:

Предстои деиндустриализиран Европейски Съюз ( този развой към този момент е в ход ), безизходен в няколко пласта токсична вътрешна война, където НАТО играе одобрената от времето роля на RoboCop.

„ Империята ще загуби своя обичан план, Украйна. Но в никакъв случай няма да одобри загубата на европейската градина “, обобщава Ескобар.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР