Не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и Възраждане.

...
Не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и Възраждане.
Коментари Харесай

Нинова: Не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и Възраждане

Не поддържаме държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане. Няма да вървим на диалози с контактна група, препоръчана от ГЕРБ, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси ", съобщи на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите ѝ Българска социалистическа партия няма да се яви и да взе участие в такива диалози. Според Нинова отговорността за държавно управление е на ГЕРБ и на тези, които са свалили предходното държавно управление.

" Избрахме преговорен екип за другите мандати, когато пристигна време за диалози. Той е - ръководителят на партията Корнелия Нинова и заместниците - Атанас Зафиров, Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и Владо Москов. Ако се стигне до експертни диалози ще има и експертни групи ", добави Корнелия Нинова.

Тя добави, че Българска социалистическа партия ще сложи незабавни въпроси - за бюджета за 2023 година; таван на цените - ток, газ, парно и вода; необлагаем най-малко за прага на бедност; безвъзмездни медикаменти за деца и възрастни и безвъзмездни учебници; преизчисляване на пенсии; минимална заплата - половината от средната; обезщетения за стопанската система.

" Безусловна борба с модела ГЕРБ, на обрачите от компании, на кражбите от 10 милиарда. Ще продължим, до момента в който не въведем правова страна - правосъдна промяна. Сега най-важна е инфлацията и бедността. Искаме да приказваме по 3 надпартийни тематики: демографската злополука, опазване на здравето и обучение ", сподели Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова разясни, че Българска социалистическа партия се афишира невмешателство във войната. " Ние сме за спокойно разрешаване. Износ на оръжия не. Покупка, лизинг или наем на нови самолети - не ", акцентира Нинова. Тя разяснява резултата на последните избори и съобщи, че Българска социалистическа партия има проблем с този спад на поддръжката. Според Нинова са нужни променив левицата.

" Първо привикваме конгрес на 11 и 12 февруари, който да даде нов небосвод. Подготовка за нова стратегия на съвременна лява партия. Сериозна организационна промяна, което значи и смяна в устава. Създадохме работна група, която да стартира диалози с други леви партии за привличането им. " Имаше през днешния ден предложение да свикаме конгрес след две седмици, който да се занимава с този въпрос за промяна на водача - това беше отхвърлено ", сподели още Корнелия Нинова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР