Не очаквам драматично развитие на нещата в пленарната зала днес.

...
Не очаквам драматично развитие на нещата в пленарната зала днес.
Коментари Харесай

Очаква ли се катаклизъм в парламента, след гласуването на оставката на Цветан Цветанов?

Не чакам трагично развиване на нещата в пленарната зала през днешния ден. Ще бъде гласувана и призната оставката на Цветан Цветанов. Тя ще се гласоподава, не може да бъде отхвърлена, тъй като е персонален акт. Затова чакам това да се случи. Това сподели националният представител на ГЕРБ Десислава Атанасова пред БТВ.

Това, което сподели Атанасова, бе доказано и от сътрудника ѝ от „ Обединени патриоти “ Явор Нотев. Той уточни, че това е досегашната процедура. „ Зачита се персоналната воля на индивида, който подава оставка и настояването се почита “.

„ Няма да има прелом от този акт. Кворума се дефинира освен от дейностите на един човек “, добави той.

„ За нас е значимо след този акт, вниманието на обществото да се насочи към значимите тематики. Пожелаваме триумф на Дариткова. Ще настояваме за съблюдаване на обещанието на ГЕРБ към нас за предпочитана работа. Няма да се налобжи Българска социалистическа партия да стоят дълго време отвън Народното събрание. Това е добър мотив да се завърнат, откакто към този момент два месеца не вървят на работа “, съобщи Пламен Христов от „ Воля “.

„ Вече повече от месец Българска социалистическа партия отсъстват. Въпреки това има кворум и Народно събрание. Това държание не е в изгода нито на Българска социалистическа партия, нито на гласоподавателите им “, сподели Атанасова. Тя отхвърли с напускането на Цветанов комисиите да се оголват. „ Има последователност и се надявам да се работи добре “.

„ Всички си извадиха поучения след случилото се “, сподели Явор Нотев. По думите му, обаче освен купувачите би трябвало да поемат отговорност за дейностите си, а и продавачите и нотариусите.

„ По тематиката с жилищата на властта по този начин или другояче ще има инспекция на способените органи и би трябвало да изчакаме да приключат. За мен е по-учудващо, че моралният фокус е ориентиран единствено към ГЕРБ, само че не и към другите партии. Никой с изключение на партия ГЕРБ не е поемал политическа и морална отговорност “, акцентира Атанасова. Тя добави, че други техни сътрудници освен не са поели отговорност за дейностите си, а са ги издигнали като водачи на листи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР