Не очаквам депутатите да се обединят и да подкрепят кабинета

...
Не очаквам депутатите да се обединят и да подкрепят кабинета
Коментари Харесай

Политолог: Не очаквам депутатите да подкрепят кабинета Габровски, но той така или иначе е обречен

Не чакам депутатите да се обединят и да поддържат кабинета " Габровски “, само че той по този начин или другояче е жертван. Обречен е по две аргументи. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ политологът Иван Начев. " Първата причина е, че той не обвързва партиите, които ще го поддържат, да носи някаква политическа отговорност. Предложен е кабинет, който се назовава експертен, само че там са препоръчани хора, които са били във втория ешалон на властта, никаква експертност не може да бъде забелязана. Вторият огромен проблем е обвързвана с политическата отговорност. ГЕРБ бяга от политическа отговорност и в случай че той бъде определен, същите тези, които в този момент го избират, на следващия ден може да го смъкват. Няма никаква гаранция каква политика ще организира този кабинет. Губи се връзката сред политическото управление на партията, ПГ на партията и самият кабинет “.

Според политолога през днешния ден в Народното събрание можем да чакаме всичко. " Първата причина за това е, че няма явно болшинство, което да застане зад този кабинет, т.е. да се получи това болшинство или малцинство, то би трябвало някой да отсъства. И втората причина е, че няма ясна поддръжка, която да стои зад този кабинет. Когато се вършат сходен жанр експертни кабинети, то постоянно се вършат преди този момент на основата на някакви договаряния с политически партии. В случая няма такова нещо. “

Според мен Борисов е доста пореден в своето държание, счита Начев. " Той разпорежда на парламентарната група какво да прави, по-късно анулира това, което е разпоредил. Ние следим опити той да се върне на политическото поле, тъй като беше много пренебрегнат в последните години. И в този момент той е в центъра, той води договаряния, той дефинира, той споделя, че няма да има политически лица вътре в кабинета, той споделя това е политическият кабинет. Но можем да кажем, че Борисов бяга от политическата отговорност, той счита, че едни предварителни избори ще го изведат на челно място, по две аргументи. Първата – върнахме хартиената бюлетина и втората, че напълно явно всички чакаме по-ниска изборна интензивност, тъй като в действителност към този момент сме изтощени от тези избори. “

Начев счита, че при втори мандат също няма да може да се сформира държавно управление. " Това опълчване, което следим в този момент, ще продължи и при втория мандат. Опитите да се сформира кабинет с третия мандат, също ми се костват обречени през цялото време. Разбира се стои въпросът на кого ще връчи президентът мандатът. Ако го връчи на Българска социалистическа партия, той е жертван. Ако го връчи на " Български напредък “, може да има някаква поддръжка, само че той също по принцип ще е жертван “.

За мен главният проблем е кое може да накара политиците да се обединят и да вземат решение проблемите на българското общество, добави политологът. " Политическият нарцисизъм надвива над главната задача на политиците да вземат решение проблемите на българското общество “.

На въпрос на водещата какво може да промени обстановката в страната, Начев отговори, че две неща могат да я трансформират. " Първо, в случай че има висока изборна интензивност. И вторият въпрос, който стои е дали не е време гласоподавателите да ударим един пестник на политиците, в смисъл подобен, те да могат да схванат, да се освестят от това, което вършат, с цел да може да им стане ясно каква е тяхната съществена задача, т.е. да им напомним каква е тяхната съществена задача. Това може да стане по доста способи – да вземем за пример, като не гласуваме за тях, или противоположното – гласуваме за тези, които демонстрират, че желаят да водят договаряния, желаят да трансформират политическата обстановка в страната “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР