Не очаквах толкова голям отзвук. По време на състезание не

...
Не очаквах толкова голям отзвук. По време на състезание не
Коментари Харесай

Шахматните ни кралици: Показахме, че можем финансово и без държавата

" Не чаках толкоз огромен отзив. По време на съревнование не виждам обществени мрежи и не чаках това цялото посрещане. За първи път ни поддържаха доста хора преди съревнование, тъй като постоянно има хора, откакто се реализира триумф. За международното в Полша преди няколко месеца нямахме никаква поддръжка. Показахме, че можем финансово и без страната. "   Това съобщи шахматистката Антоанета Стефанова пред bTV.

" Преди 7 години имаше големи кавги в шахмата. Тогавашното управление очевидно беше предписание неща с държавни пари и беше основало дублираща Европейския съюз организация. Бяха прекосявали пари към тази фиктивна организация. Българската шахматна организация понесе всички негативи. Бяхме изключени, загубихме лиценза в България. Вече много време водим битка за изчистване на името на българския шахмат. Хората, които са лицензирано в този момент, са същите, които бяха по време на свадите. "

" Всички са осведомени с проблемите в българския шахмат. Никой не протестираше ние да получим wild card, с цел да можем да участваме ", прибавиха шахматистките.

" Аз съм признателна, че най-сетне имаме страхотни условия за реализиране на триумфи. Този път не сме се ограничавали. Това също способства за триумфа ни. Въпреки това сме ощетени като млади играчи ", показа Белослава Кръстева.

" Важно е да се вземе финансово финансиране от страната. Надявам се да се вършат повече тренировки, лагери, да се играят повече шампионати. "

" Догодина имаме олимпиада. Това е значимо отборно съревнование ", добави Антоанета.

За първи път страната ни е безспорен първенец по шахмат на Стария континент. Националният тим завоюва първото място на Европейското състезание, което се организира в Будва, Черна гора. Нургюл Салимова, Антоанета Стефанова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева си подсигуряваха златото, като победиха Грузия в последния кръг на шампионата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР