Не някой от членовете на семейството на първия ни демократично

...
Не някой от членовете на семейството на първия ни демократично
Коментари Харесай

Не е за вярване кой посещава всеки месец гроба на Желю Желев и какво прави там!

Не някой от членовете на фамилията на първия ни демократично определен президент Желю Желев, а звездата на Нова телевизия Николай Дойнов е най-честият клиент на гроба на огромния политик. Новинарят не пропуща месец да не занесе цветя пред паметника на философа, който има за нравствен татко и под чието попечителство е израсъл, твърди lupa.bg.

Истинският родител на Ники Дойнов умрял, когато той бил единствено на 7 години. Семейството било близко с Жeлеви и бъдещият президент играл голяма роля в оформянето на характера на журналиста.

Като дете Ники Дойнов бил чест посетител в дома на Желю Желев дружно с майка си, останала вдовица, и своя брат. Бъдещата звезда на Нова телевизия бил доста непосредствен със Станка – дъщерята на Желеви. Тя е единствено с две години по-голяма от него и идеално си пасвали в игрите. „ Като се съберяхме, не оставаше необърсан прахуляк у дома. Всичко помитахме с облекла, на всички места се въргаляхме”, споделя Станка Желева.

Познати на Дойнов описват, че Желю последователно поел уговорката да дава бащински препоръки на бъдещия публицист, защото нямало кой различен да го направи. Тъй като Ники бил чест посетител в дома му, Желев с годините почнал от ден на ден да се заговаря с него, да разискват разнообразни проблеми и по този метод се трансформирал в една от най-важните фигури в живота му.

Самият Дойнов не отхвърля, че Желев е изиграл голяма роля за него в интервала на израстването му. Той и до през днешния ден пази топли мемоари от познанството си с него и в този момент, когато самият е към този момент татко, постоянно отивал на гроба му, с цел да потърси духовна поддръжка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР