Не ни стига самодейният театър в политиката и задкулисието на

...
Не ни стига самодейният театър в политиката и задкулисието на
Коментари Харесай

Кой се интересува от мръсното бельо на актьорите в киното и театъра ?!

Не ни стига самодейният спектакъл в политиката и задкулисието на партийците, само че към този момент не можем да се насладим на театъра и на киното у нас умерено, тъй като някои артисти взеха интензивно да играят повече в живия живот, в сравнение с театралната сцена или на снимачната площадка.

Това си мисля от известно време, откогато в Народния спектакъл съсловието се разбуни поради изявата на огромния режисьор Александър Морфов и като занаятчия на графитите върху вратата на пиарката на институцията  Велислава Кръстева. А пък красивата актриса Диана Димитрова тези дни взе, че се присети, че преди 5 години неин сътрудник я бил пребил на снимачната площадка. Тя си мълчала цяла петилетка, с цел да не си скапе градежа на кариерата ли или за друго?!



Снощи гледах още веднъж чудесната режисура на Бина Харалампиева „ Зимата на нашето неодобрение ” в тетър " Зад канала ".

Великолепни артисти, прелестен логичен  текст, изобщо наслаждение за сетивата. Ако сте пропуснали, наваксайте този недостиг, когато имате опция!

Но... за следващ път се потресох от неналичието на ред и образование у някои фенове, които се точиха като свински вътрешности 15 минути след оповестеното начало на спектакъла. Затова мисля, че е извънредно време театрите да стартират да затварят вратите си за закъснели жители незабавно след оповестеното начало. Един добре учтив и ревнив фен в никакъв случай не бил нарушавал откритите порядки поради личния си нарцисизъм, неправилност и неучтивост. Не стига, че се точат дълго след началото на пиесата и тормозят всички останали фенове, ами и телефоните не си изключват и дебелашки огласяват залата от самото начало. Това, в случай че не е дивотия до шия, не знам кое е! Как пък не им дожаля не за нас, феновете в залата, само че най-малко за Асен Блатечки, Малин Кръстев, Светлата Янчева и останалте от трупата, които бяха вживени в облиците си и дългите, тежки и съществени текстове по Джон Стайнбек!

Ми не, то пристигнало в театъра да си гледа чата и да блее в захлас пред сцената! И това продължава години наред.

Тъй като няма по какъв начин на такива да им се забрани да посещават храмовете на Мелпомена, се чудя за какво администрациите не инсталират устройства, които да блокират телефоните на наглеците, които тормозят всички към себе си!

Човек отива в театъра и киното, с цел да се откъсне от делника и битовизмите, да се среща с духовното и приказното, което му липсва в всекидневието.

Затова не разбирам и не одобрявам хората, призвани с гения си да служат в тези храмове, да ме занимават с мръсното си долни дрехи, а в последно време мнозина от тях вършат тъкмо това. Сигурна съм, че има метод примерно в Народния спектакъл режисьорът и пиарката да решат проблемите между тях, вместо да занимават цяла нация с това. Морфов е огромен режисьор, дума да няма, само че да дращи по вратите!?

Велислава Кръстева не е първият политически пиар в Народния спектакъл, само че може би въпреки всичко е редно да си тръгне от там, с цел да се успокоят нервностите. А и по този начин ще покаже своята благородност и висота над ниските пристрастености. Според мен в този съспенс, тя е без виновност отговорна, тъй като е явно нежелана от част от трупата, която прави подписка и желае оставката й.

Двойният критерий обаче боде очите,

тъй като до неотдавна драматург в НТ беше Захари Карабашлиев, един от учредителите на „ Да, България ”, който не крие своите политически пристрастия. Остава някак чувството, че политиката в театъра за едни е разрешена, за други не е. Това несъмнено не е народна власт, а някакви пристрастия и ниски страсти, които няма да е зле да се държат зад кулисите.

Ами какво да се каже за новата актьорска драма, която от през вчерашния ден разиграва отвън сцената актрисата Диана Димитрова! Само тя си знае за какво реши да ни занимава с персоналните си драми от преди 5 години, когато твърди, че неин сътрудник я бил пребил на снимачната площадка, само че си мълчала до момента, с цел да не си повреди кариерния напредък ли!

Чак прокуратурата се самосезира и потегля следствие по този пернишки сериал, в който насилникът към този момент е незнаен причинител.

Актрисата мълчи за самоличността на агресора, който я е насинил, а всевъзможни изхранващи се с правата на дамите организации затичаха пред вятъра да громят незнайния причинител.

Нямам визия по какъв начин ще приключи тази сапунка, само че съм наясно, че има доста привлекателни дами, които не стават жертви на принуждение, тъй като не го разрешават. Не спят с сътрудниците и началниците си, с цел да градят кариера, само че все пак съумяват на разнообразни поприща. С което по никакъв метод не извинявам насилието против който и да е и по всяко време. Просто обмислям като фен от последния ред върху проблеми и интриги, които зорлем ми натрапват, а би трябвало да ги държат зад кулисите и надалеч от феновете. Заради магията на театъра и киното и възпитателната роля, която априори имат, пък и може да е наивно, само че ми се желае да продължа да имам вяра в думите на Гогол, че „...театърът е катедра, от която може доста да се приказва за света на положителното. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР