“Не” на потенциална съдебна ваканция - такова бе основното мото

...
“Не” на потенциална съдебна ваканция - такова бе основното мото
Коментари Харесай

Протестът Правосъдие без каскет каза не на съдебна ваканция

“Не” на евентуална правосъдна почивка - такова бе главното мото на провелата се довечера демонстрация “Правосъдие без каскет”, която за поредна сряда се провежда от Инициативата “Правосъдие за всеки”. За следващ път протестиращите желаеха оставката на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев.

Несъгласните с възможна правосъдна почивка юристи също са измежду стачкуващите пред столичната Съдебна палата. Протестът бе подсилен и от майките от " Системата ни убива ".

“Ако правораздаването спре да работи, стопира цялата страна. Правосъдието не може да бъде жертва на карантина, в противен случай, това би трябвало да е единствената институция, която би трябвало да работи до последно в изключителна обстановка ", сподели Велислав Величков от самодейност " Правосъдие за всеки ". Той разгласи, че почивка не им е нужна и тя е през лятото или зимата, само че в този момент е работно време и време за митинги.

Както Mediapool писа по-рано през днешния ден стана ясно, че до края на годината поради разпространяването на вируса в правосъдната система. Управляващите оферират шефовете на съдилишата да могат да отсрочват при потребност делата с до един месец.

Депутатите се вслушаха в предложенията на адвокатурата. Те внасят промени в закона, които дават опция правосъдни бумаги да се изпращат по имейл, а правосъдните съвещания да се организират посредством видеоконферентна връзка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР