Не Москва и Русия твърдят, че България не е спасила

...
Не Москва и Русия твърдят, че България не е спасила
Коментари Харесай

Божидар Димитров окачестви Мария Захарова: Пикла без цици

Не Москва и Русия настояват, че България не е избавила евреите си, а една пикла без цици.

По този метод историкът Божидар Димитров категоризира пред NOVA говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Румен Радев против изявлението на Захарова за евреите: Невежество или провокация

Шимон Перес: Спасяването на българските евреи е неповторим образец

Миналата седмица Захарова реагира на следващите надписи върху Паметника на руската войска в София, които този път бяха с антисемитски темперамент, като съобщи, че българите би трябвало да са признателни на Червената войска за спасяването на 50 000 евреи у нас.

Според Димитров това не е позиция на Кремъл, а „ пет младоци са седнали и са написали, следвайки една мантра на съветската политика, а и на руската: „ Червената войска смаза 9/10 от Вермахта, затова Западът й дължи демокрацията, благосъстоянието и хубавия си живот.”

По думите на историка, Москва не смята България за нещо огромно, с цел да му „ нанася удари”.

„ Цар Борис III споделяше: „ Трябва да внимаваме с мечката, тъй като сме една буболечка до нея и тя може да ни смачка единствено като се обръща от хълбок на хълбок”, цитира Димитров.

Според него, с цел да не е България „ буболечка” не би трябвало да се водят разногласия за „ вторите и третите братовчедки” или за „ 10-12 самолета”, евентуално визирайки свадите в бойната авиация, ами за „ жизненоважните въпроси на нашето развитие”.

Борисов: Патриотите и Движение за права и свободи да си мерят приказките

Движение за права и свободи пое курс към „ демонтиране” на ГЕРБ от властта

Цветанов: Вотът на съмнение ще бъде пилеене на време

Самият Димитров неотдавна се пенсионира от поста си на шеф на Националния исторически музей, който дълго време заемаше. Сега има намерение да се занимава с политически разбори и да напише записки.

„ Колкото повече „ патриотите” и персонално Валери Симеонов биват нападани, толкоз повече българи ще гласоподават за тях. Всякакви монтажи и демонтажи в народна власт ги прави българският народ”, отговори Димитров, неприкрит националист, на поръчките на Движение за права и свободи да работи против държавно управление, в което крайнодесните вземат участие.

„ Няма по какъв начин Бойко Борисов да смени патриотите с 600 000 гласа, за Движение за права и свободи, което има 300 000. Това е една етническа партия, с няколко, както патриотите ги назовават, еничари и еничарки. Поне за госпожа (Велислава) Кръстева, която доста одобрявам, не бих споделил такова нещо”, съобщи Димитров.

„ Българска социалистическа партия подвигат звук, с цел да не бъдат забравени. Затова са тези подскоци за вторите и трети братовчедки на някой. Движение за права и свободи не може да подвига звук, тъй като даже първите им братовчеди са в локалната власт.”, посочи Димитров по отношение на свадите за роднинските назначения в структурите на властта.

Корнелия Нинова разгласи: събаряне на ГЕРБ и предварителни избори

Нинова: Вече не е задоволително да сме опция на ГЕРБ

„ Излишен звук дано да има, Бойко Борисов изобщо не се тормози – подсмихва се, режи ленти, надзирава строежа”, добави историкът, който е непосредствен до премиера и беше министър без портфейл в първото му държавно управление.

„ Опозицията не е непотребна, само че е доста слаба. Трябва да се откри друга съпротива, тази е доста изхабени. 6,8 млн. българи имат право на глас. Все може да се откри нова партия, само че няма да съм аз”, посочи Димитров, който преди този момент посочи, че слуховете за завръщането му в политиката са пресилени.

„ Ако политиката преследва един човек, тя в един миг го настига, скача от горната страна му и му прави предложение, което не може да откаже, а той се съгласява”, посочи кардиналната си позиция някогашният сътрудник на Държавна сигурност, който все още няма съответни оферти за присъединяване в политическия живот.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР