Не можете да заспите веднага след лягане? Въртите се в

...
Не можете да заспите веднага след лягане? Въртите се в
Коментари Харесай

Как да заспите бързо в 6 лесни стъпки

Не можете да заспите незабавно след лягане? Въртите се в леглото и не знаете какво да извършите? Не сте единствено вие. Много хора страдат от проблеми със съня. Лошият сън предизвиква когнитивни усложнения, намаляване на паметта и вниманието. Ако продължи дълго време, безсънието може да докара до тревога и меланхолия. По принцип сънят при хората се утежнява с напредването на възрастта. Така например след 65-годишна възраст между 12% и 40% от хората страдат от бодърствуване.

Приспивателните имат странични резултати и постоянно водят до пристрастяване. Един от новите и съвременни способи в логиката на психиката за справяне с безсънието е т.н Стимулираща контролна терапия, която се състои от 6 елементарни стъпки. Според психолога доктор Бутзин ако започнете да ги следвате, ще преборите казуса.

Ето ги и тях:

1. Лягайте да спите само когато ви се спи

2. Не използвайте леглото си за нищо друго с изключение на за сън. Не четете в леглото, не гледайте телевизия, не яжте в него и не се тревожете, до момента в който сте в него. Единственото изключение от това предписание е сексът – умерено може да вършиме секс в леглото си.

3. Ако известно време не съумеете да заспите, откакто сте си легнали, станете от и отидете в друга стая. Постойте там колкото желаете и се върнете назад

4. Ако към момента не може да заспите, повторете стъпка 3.

5. Нагласете си алармата и ставайте всяка заран едновременно, без значение от това в какъв брой часа сте си легнали или какъв брой време сте съумели да поспите.

6. Не подремвайте денем. 

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР