„Не можеш да искаш оставката на човека на най-висок пост

...
„Не можеш да искаш оставката на човека на най-висок пост
Коментари Харесай

Политически цинизъм било искането на оставката на Минчев, смята наследникът му по неволя. Радев наливал вода в мелницата на опозицията

„ Не можеш да искаш оставката на индивида на най-голям пост в страната със страничка и половина претекстове, които никой не излезе да разяснява с правни и рационални причини “, счита той.

Според него самият акт на настояването на оставката на Никола Минчев ясно сподели доближаването на някои обединения – „ Възраждане “ и Движение за права и свободи, „ ИТН “ и ГЕРБ: „ Виждаме по какъв начин те сами прекрачват „ дебелите си червени линии “. Тези обединения гласоподават единно, приказват в един глас. Много постоянно техните водачи са забелязвани в коридорите да разискват разнообразни тематики между тях “.

Първите пари, които е трябвало да бъдат отпуснати за АПИ, били първата сигнална лампа, че нещо се случва с Има Такъв Народ.

„ Втората сигнална лампа беше още веднъж, когато стигнахме до тематиката пари и финанси, когато се разисква бюджетът и още веднъж ставаше дума за средства, които да бъдат отпуснати за АПИ. Когато това бе отказано на министър Гроздан Караджов, тогава доста ловко бе задействана тематиката за Република Северна Македония като предлог, че това е повода Има Такъв Народ да се отдръпна от обединението “, разясни Иванов пред bTV и добави: „ Причината, за жалост, е друга и тя се вижда доста отчетливо. Причината е финансов и веществен интерес “.

„ Попитайте министър Караджов за какво толкоз държи купища пари да отидат в неговото ведомство. Защо толкоз държи да ги разходва за пътно строителство? За българското общество към този момент е ясно, че в този бранш нещата не са чисти “, разясни той.

„ За мен персонално преди всичко буди неразбиране и неприятни усеща по какъв начин президентът стартира да работи в един глас с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Аз почитам Румен Радев, той е добър президент. За мен е необичайно по какъв начин фигурата на президента, който би трябвало да сплотява, се пробва в допълнение да налива вода в мелницата. Неговите дейности водят до това опозицията да реализира задачата си - всеки ден да разрушава частичка по частичка държавното управление “, разяснява още Иванов.

„ Всеки, който споделя, че ние не работим, не е почтен към българските жители. Ние не търгуваме депутати. Ние желаеме депутатите да гласоподават по съвест. Не желаеме нищо повече от това. Не обещаваме постове или финансови облаги “, безапелационен бе той.

„ За мен позицията на изпълняващ длъжността ръководител на Народно събрание не е самоцел. Ще остана на този пост, колкото е належащо, с цел да може Народното събрание да прави своята активност “, съобщи Мирослав Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР