Не можем да си позволим да затворим за месеци. Училищата

...
Не можем да си позволим да затворим за месеци. Училищата
Коментари Харесай

Над 1250 училища не са срещали коронавируса, има искания за връщане на учениците в клас |

Не можем да си позволим да затворим за месеци. Училищата бяха нарочени за идеалния провинен, тъй като втората вълна съответства с отварянето на учебните заведения, само че това не е потвърдено.

Това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев по БНР. В отбрана на присъственото образование той цитира проучвания, че дребните деца са и по-малък пропагандатор на ковид:

Стойностите на заболелите възпитаници и децата в предучилищна възраст са над 12 пъти по-ниски от междинните, само че има съмнения, че боледуват безсимптомно и придвижват ковид, изясни Вълчев.

Вълчев акцентира, че заповедта за централизирано затваряне на учебните заведения не е била вярна.

" Получихме претенции за отваряне на учебни заведения и за осъществяване на образователни часове и практики, по тази причина преминахме на диференциран метод ", разяснява той. Министърът акцентира, че в България има над 1250 учебни заведения, които въобще не са се сблъсквали с ковид - нямат заболели и/или карантинирани учители и възпитаници. Това са най-вече образователни заведения в дребни и по-отдалечени от огнищата в огромните градове обитаеми места.

Диференцираното взимане на решения е по-отговорното държание, безапелационен беше Красимир Вълчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР