Не можем да оправим проблемите на България от Брюксел, но

...
Не можем да оправим проблемите на България от Брюксел, но
Коментари Харесай

Германски евродепутат за България: Еврофондовете водят до корупция за отбран елит

Не можем да оправим проблемите на България от Брюксел, само че най-малко можем да обединим сили, счита Даниел Фройнд, съпредседател на Антикорупционната интергрупа в Европейския парламент и народен представител от Германия от групата на „ Зелените “. Фройнд се включи във вторник в антиправителствения митинг, разгласен като "Велико национално въстание III ".

Той ще взе участие в идния спор за върховенството на закона в България, който ще се организира в пленарната зала на Европарламента на 5 октомври и ще показа усещанията си от диалозите си тук и видяното на митингите.

"Забелязвам, че имаме проблем с отпущането на европейските фондове. Това видях през вчерашния ден на улицата – методът, по който се отпускат европейските фондове не води до благоденствие на елементарния човек, а основава корупция за един подбран хайлайф “, съобщи Фройнд пред БНР.

Като се базира на пътуванията си в Унгария, Чехия и България той добави, че вижда общия проблем в това, че системата, по която се отпускат средства, разчита на механизми на надзор в самите страните членки.

„ И в случай че страната куца и не може да се оправи – това са общите неща сред Чешката република, Унгария и България, в Унгария процесът е стигнал най-далече, на медиите тотално им е натрапен ярем от Орбан, правосъдната система – тя коли и тя беси. Най-голямата разлика е, че България реши да се включи в Европейската прокуратура и се надявам по този канал да се усъвършенства обстановката ", разяснява Фройнд.

По думите му би трябвало да спре анализирането на обстановката и да се пристъпи към дейности.

"Наблюдаваме, че към ръководители от Европейската национална партия като Орбан и Борисов са милостиви откъм рецензия, няма никакви наказания. ЕНП сега дефакто прави антиевропейска агитация и толерира корумпирани системи. Това от страна на Европа е голяма неточност. И рецесията се разгръща, тъй като от ден на ден страни попадат в този капан. Това е неточност на Ангела Меркел, в това число ", уточни още Даниел Фройнд.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР