Не можем да изтъкнем една конкретна причина за това защо

...
Не можем да изтъкнем една конкретна причина за това защо
Коментари Харесай

Колко време вълците могат да издържат без храна

Не можем да изтъкнем една съответна причина за това за какво вълците са измежду обичаните ни животнир само че е реалност. Да, те са хищници, само че има нещо доста очарователно в тях. А и атакуват хора в доста редки случаи.
 Лисици, вълци, бобри, лебеди - девет двойки животни, които остават дружно вечно
Най-моногамните животни

Девет двойки животни, които остават дружно вечно

Въпреки това евентуално кръвта ни ще се смръзне, в случай че сме в планината и чуем типичният вълчи писък. Той най-често се употребява от вълци, които са изгубили глутницата си и по този метод желаят да привлекат вниманието ѝ.

Воят се употребява и като средство за предизвестие и връзка сред разнообразни глутници. Една глутница пък се състои от шест до 10 индивида, всеки от които доста добре знае ролята си.
 Снимка 486851

Йерархията както при сивите вълци, по този начин и при останалите типове е строга, като командващ е алфа мъжага, следван от женска. Когато в глутницата има дребни, безусловно всички вълци без изключение се грижат за тях, носейки им храна.

Добре знае се, че желаната плячка на сивите вълци са едри животни като елени и лосове, само че вълците се задоволяват и с по-дребни бозайници като птици, риби, гущери и даже плодове.
 Снимка 486840

На хранене един вълк може да погълне до 10 кг месо. Според National Geographic обаче, в същото това време могат да устоят повече от седмица без храна. На някои вълци в Канада им се постанова да плуват сред обособени острови и да ядат необикновени за тях храни като раци и миди.
 Крокодилите и какъв брой време устоят без храна
Колко време устоят крокодилите без храна

Забележително доста време

За страдание в Европа не са останали доста представители на сивите вълци, като популацията им основно се базира в Аляска, Канада и Азия. Смята се, че точно на територията на Източна Азия преди повече от 150 000 години са се появили и самите вълци.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР