Не можем да говорим за безспорни нарушения, а за липса

...
Не можем да говорим за безспорни нарушения, а за липса
Коментари Харесай

Има нарушения за строежите по Черноморието, на Корал още не може да се строи

" Не можем да приказваме за безспорни нарушавания, а за липса на нужни документи или съществуване на частична такава ". Това сподели шефът на ДНСК Иван Несторов след ревизирате, осъществени от неговата дирекция. Той се спря поотделно на всеки един от случаите, които провокираха публично неодобрение в последния месец.
" За месността Арапя, където ще се построява ваканционно населено място с 23 вилни здания, се установяваха нарушавания на краткотрайния път, който обслужва селището . Има документи, която не е утвърдена от община Царево . Кметът би трябвало да извърши отчуждителни процедури. Изградена е и канализация, която е без съответните позволения за градеж . Ние ще помолим господин Лапчев да издаде тези административни актове ", гласят думите на Несторов.
На втория обект, който е в месността Алепу, община Созопол, където се строи курортен комплекс " Алепу вилидж ", предписанията на ДНСК към този момент се изпълнявали. Поставена е ограда. Оказва се, че и там, кметът на Созопол Панайот Рейзи би трябвало да издаде нужните документи . Важно е да се направи мониторинг от " Геозащита Варна " по отношение на геозащитното оборудване, което се построява.
" Корал мога да го разясня единствено от позиция на изявлението на министър Аврамова, че има два разновидността. Единият е да се стигне до отчуждение, другият е строителството да продължава да бъде спряно ", добави Иван Несторов. " Има 12 решения на съда по този проблем ", добави Тонка Атанасова, шеф РИОСВ-Бургас. Тя добави, че там градежите не са спрени, тъй като поначало не могат да стартират без да минат процедурите по екологичното законодателство .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР