Не може всеки път хотели, заведения, ресторанти, нощни клубове и

...
Не може всеки път хотели, заведения, ресторанти, нощни клубове и
Коментари Харесай

БХРА критикува слабата имунизационна политика

Не може всякога хотели, заведения, заведения за хранене, нощни клубове и уредници на мероприятия да заплащат сметката при нараствания на инфектираните в страната. Вместо това страната и здравните органи в частност би трябвало да подобрят контрола за съблюдаване на ограниченията против разпространяването на Ковид-19 и имунизационната политика.

Това оповестиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

" Бизнесът е взел и влага доста в спазването на всички здравни наставления, протоколи и образование на чиновници, с цел да опази здравето на своите чиновници и посетители, като неведнъж сме заявявали, че те са преди всичко за нас, подчертаха от БХРА. Сега би трябвало страната да извърши своите отговорности и да управлява спазването на ограниченията вместо да трансферира тази отговорност на бизнеса ", настояват ресторантьорите.
 БХРА: Туризмът още веднъж е подценен за сметка на увеличение на средствата за нововъведения БХРА: Туризмът още веднъж е подценен за сметка на увеличение на средствата за нововъведения
Недопустимо е туризмът още веднъж да не е включен в секторите за финансиране със средства от Националния проект за възобновяване, категоричн...

" Не е наша работа да направляваме гостите си дали имат документи за имунизация, тест или документ за преболедуване, " безапелационен е ръководителят на БХРА Георги Щерев.

" Предложението да се работи единствено клиенти и чиновници е дискриминационно, защото аргументите за непоставяне на ваксина могат да бъдат разнообразни, в това число и здравно наставление от страна на лекари ", акцентират от БХРА. " Извършването на комерсиална активност не трябва да се обвързва с наложителна имунизация, в случай че тя не се вкара с нормативен акт ", безапелационни са от национално показаната организация.

За всички е ясно, че хотелите не могат да работят на рум сервиз, без заведения, защото клиентите отхвърлят да отсядат в местата за настаняване при тези условия. Затова и от БХРА са изрично срещу още веднъж да се употребяват половинчати ограничения, тъй че хем хотелите да не работят, хем да няма компенсации за тях. " По същия метод сме несъгласни и с опитите за заобикаляне на обезщетенията, като не се приравняват компенсациите при районни и национални ограничения за затваряне ", считат от сектора.

От БХРА към този момент са предложили и упорстват при работа в епидемиологична конюнктура обществената мярка към чиновниците да е не 60/40, а – 80/20. И като икономическа мярка към компаниите при регистриран средномесечен спад в оборота на годишна база по отношение на 2019 година на 40% и повече, компаниите да се финансират с 15%. При напълно затваряне на бизнеса е належащо обществена мярка към чиновниците да е 80/0, а като икономическа мярка към компаниите при регистриран средномесечен спад в оборота на годишна база по отношение на 2019 година на 30%, компаниите да се финансират с 25%.
 Хотелиери желаеха въвеждането на тласъци за имунизация Хотелиери желаеха въвеждането на тласъци за имунизация
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация поддържа премисляната от служебния кабинет концепция да се предложат тласъци за имунизира...

Вече има задоволително разновидности за предварителна защита, има задоволително ваксини и всеки, който желае може да отбрани себе си и околните си, показват от БХРА.

Затова от организацията упорстват да се ускори и да стане по-ефективен контролът за съблюдаване на здравните ограничения, както и да се вкарат тласъци за имунизация, вместо още веднъж да се. От предходните талази стана ясно, че причина за разпространяване на вируса не е работата на легалните хотели, заведения и заведения за хранене, в които се съблюдават всички предписани ограничения, а провеждането на нерегламентирани събития.

Хотелиерите упорстват да има цялостна равнопоставеност на туристическия и другите бизнеси в страната и Министерство на здравеопазването да не лимитира първо и само работата единствено на хотелиерството и ресторантьорството и останалите типове туризъм.

От БХРА не одобряват единствено хотели, заведения за хранене, заведени и останалите представители на туристическия бранш да е изкупителна жертва и ще защитят правата и ползите си с всички разрешени от закона средства.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР