Не може с репресивни мерки да се налага такава карантина.

...
Не може с репресивни мерки да се налага такава карантина.
Коментари Харесай

Банов: Не може на всеки вход да има полицай

Не може с репресивни ограничения да се постанова такава карантина. Не може на всеки вход да се постави по един служител на реда и да бие хората, които излизат. Това сподели министърът на културата Боил Банов в предаването " 120 минути " по бТВ.

По думите му математическите модели са най-големият ключ за битката с ковид.

" На база на моя опит, смятам, че ще преборим тази гнусота. От петък насам народът всеобщо стартира да върви по улиците, което може да докара до няколко хиляди смъртни случая. И с това ще се оправим, само че всеки човек би трябвало да знае, че носи лична отговорност. Каквото е можело, държавното управление е направило и ще продължи да прави ", съобщи министър Банов. Той е на мнение, че опълчването на страната по отношение на хората и на дадени общности по отношение на други, е неверно.

Относно решението по празниците църквите да работят министърът на културата съобщи, че не може да се забрани на Църквата да работи, защото това е нейно решение.

Той разяснява и въздействието на обстановката върху културния живот, като уточни, че би трябвало да бъдат разположим термокамери на всички места по културните институти. " Това ще даде сигурност на хората. Планираме, че до 6 месеца би трябвало да се възвърне културният живот в страната, в случай че се съблюдават ограниченията ", добави Банов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР