Не може какъвто и да е арест да решава каквито

...
Не може какъвто и да е арест да решава каквито
Коментари Харесай

Александър Николов: 1,3 млрд лева са задълженията по инфраструктурата на Балкански поток в страната

Не може какъвто и да е арест да взема решение каквито и да е проблеми. Арестът е функционалност от осъществени дейности и не е присъда. Така енергийният министър Александър Николов разяснява в " Панорама " задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Има разлика от " Балкански поток " като инфраструктура и търговски контракт за количества доставка на природен газ. Към момента отговорностите по тази инфраструктура, отворени на " Булгартрансгаз " към днешна дата за трасето са 1,3 милиарда лв.. Погасяването ще отнеме най-малко 6 години, сподели Николов.

Добре е, че това трасе го има, в подтекста на война, добави министърът.

Каза още, че на 1 януари не е имало война и котировките са изглеждали по различен метод, а динамичността на пазара е показвала, че цените се успокояват. Март месец при стартирането на войната, при съобщаването на прогнозната цена, цените на природния газ са се нараснали няколко пъти. Сега има утешение, надлежно не следва да се чака, че нарастването ще е с прогнозната желае цена (60% по-висока). Има обаче последователен риск и повишение на цената за цяла Европа, а освен за България.

Александър Николов сподели още, че на 1 юли ще е приключен интерконекторът сред България и Гърция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР