Не мога и нямам право да коментирам това, което г-н

...
Не мога и нямам право да коментирам това, което г-н
Коментари Харесай

Кметът на община Царево пред БЛИЦ: Законът на Валери Симеонов за шума е прибързан и трябва да се отложи

Не мога и нямам право да разясня това, което господин вицепремиерът внася, само че мога да разясня своите персонални разсъждения. Вярвам, че регулацията е в действителност извънредно нужна, тъй като би трябвало да има правдивост и по някакъв метод безкрайните шумове през нощта да приключат. Същевременно имам вяра, че не е вярно подходено към внасянето на този закон. Не приказвам чисто административно, а по-скоро чисто прагматично. Това съобщи пред кореспондент на БЛИЦ кметът на община Царево Георги Лапчев във връзка импортираните от Валери Симеонов ремонти за шума в заведенията и преместваемите обекти.

" Някак си доста небрежно мина и нямаше задоволително време за спор. За огромно страдание той сигурно ще се отрази както на дребния бизнес по морето, по този начин и на целия туристически отрасъл, тъй като се случва в навечерието на туристическия сезон. Това, което ме тормози, е, че има потребност от още спор, тъй като това не е профилиран закон. Това е закон, който не се случва единствено в морското крайбрежие, а и в цялата страна ", добави той.

" Има рестриктивни текстове като: " Забранява се озвучаването на откритите пространства в жилищните региони ". Искам да попитам тогава какво се случва с междублоковите пространства в кварталите в София или Пловдив? Разсъждавам чисто като жител, а не като кмет на община, въпреки че той сигурно ще се отрази и на туристическия артикул, който предлага Южното Черноморие. Не за друго, тук към този момент разясня единствено община Царево, може би това да има регулации на фънзони или зони за жилищно строителство, където да живеят хора, е доста хубаво като концепция, само че тогава би трябвало да се написа на бял лист. А истината е, че градовете и селата са от 100 години, че и повече. Така че ние няма по какъв начин да вкараме такава последна регулация и да заявяваме крайни рестрикции, а точно: " забраняваме " или " позволяваме ", съобщи Лапчев.

" Мисля, че просто има потребност от още малко спор, с цел да бъде открита златната среда и може би да бъде секторирана някак си територията посредством текста поради особеностите в другите места, които би трябвало да бъдат съобразени. Мисля, че един текст не може да обхване цялата фактология в страната. Необходимо е дебатът да бъде по области, само че да бъдат поканени общинските кметове и бизнесът и всеки да показа болката си, тъй като опасенията на доста от сътрудниците ми е, че изгодите ще са доста по-малки от вредите. Истината е, че, когато хората се жалят, те се жалят при нас, кметовете. Моето мнение като кмет на община е, че този закон влиза преждевременно и е добре той да бъде отсрочен ", заключи кметът на община Царево.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР