Не мога да отмина и темата за липсата на достатъчно

...
Не мога да отмина и темата за липсата на достатъчно
Коментари Харесай

Румен Радев: Още днес служебното правителство ще внесе приета програма за приоритетни инвестиционни разходи за МО и проект за вторите 8 самолета

Не мога да отмина и тематиката за неналичието на задоволително ефикасни законови механизим за налагане на правдивост и възмездия при престъплени, при жестоко проявление на закона по пътищата, от пияни и дрогирани водачи. Това сподели президентът Румен Радев на откриването на 48-ото Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Очаквам в действителност тук съществени ограничения, тъй като ширещата се безотговорност, уронва вярата в държавността ", акцентира президентът.

" Има потребност от ясни позиции и дейна законодателна активност за задълбочаване на нашата европейска интеграция, тъй като България не може да си разреши да остане в периферията на Европа ", добави Радев.

" Основен приоритет в работата на Народното събрание и държавното управление непроменяемо е гарантирането на националната сигурност. Днес това значи подсилване на собсвения защитителен потенциал, пускоряване на модернизацията на въоръжените сили. Затова и още през днешния ден служебното държавно управление ще внесе призната стратегия за предпочитани капиталови разноски за МО и план за вторите 8 самолета. Аз се надявам да бъдат  прегледани в интензивен порядък и дано не се опълчва националната сигурност на обществената политика ", изясни президентът.

" Този парламент е изправен и пред тежката отговорност да вземе решение дали в изискванията на влошаваща се среда за сигурност България ще загуби въздушния си суверенитет ", сподели още той. 

" Само на километри от нас в Украйна бушува война. Хората, които народът избра да го ръководят са длъжни да осмислят доста внимателн всички вероятни опасности пред страната. Голямата задача пред политическата класа през днешния ден е да опазим България от пожара, който бушува ", добави президентът.

" Като човек който е наясно с цената на риска, знам че таман най-превъзбудените военнолюбци в никакъв случай няма да заловен оръжие, само че с лекост залагат страната и живота на българите. Аз откровено се надявам, че сходни военнолюбци ще бъдат малцинство в 48-ото Народно събрание. Желая ви триумф във вашата високоотговорна задача. На добър час! ", приключи Румен Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР