Не мога да коментирам откъде идва атаката. Питайте тези, които

...
Не мога да коментирам откъде идва атаката. Питайте тези, които
Коментари Харесай

Цветан Цветков, отстраненият шеф на Сметната палата: Не мога да коментирам откъде идва атаката

" Не мога да разясня от кое място идва офанзивата. Питайте тези, които са подписали плана за решение за моето освобождение. "

Това съобщи в коридорите на Народното събрание освободеният някогашният ръководител на Сметната палата Цветан Цветков минути, откакто депутатите го освободиха от поста. Решението на Народното събрание бе взето по предложение на Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС), Корнелия Нинова - ( " Българска социалистическа партия за България " ), Мустафа Карадайъ – (ДПС) и Стефан Янев - ( " Български напредък " ).

" Сметната палата постоянно си е изпълнявала прецизно отговорностите и в никакъв случай не се е замесвала в политически битки. Аз съм отпред от 8 години и постоянно сме изпълнявали отговорностите си. Ние съблюдаваме доста непоколебим закон. С отстраняването на ръководителя на Сметната палата не виждам по какъв начин ще се повлияе върху одитите. През тези 8 години в никакъв случай не е оказван напън върху мен. Не желая да разясня сътрудници, с които съм работил 8 години ", добави още той.

" Одитът за доклада на политическите партии не е завършил. Процедурата продължава и когато одитът завърши, се приема одитен отчет. За нас е доста по-важно да създадем един първокласен одитен отчет, въпреки и да нарушим периода. За мен това е доста по-важно. Не знам накъде ще поема в този момент. Всичко се случи доста бързо и към момента не мога да го осмисля. Не е имало никакви знаци, че се готви да бъда заменен ", добави Цветан Цветков.

 

Според признатото решение на Народното събрание досегашният заместник-председател Горица Грънчарова - Кожарева става ръководител до избирането на нов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР