Не мога да кажа, че новините от Букурещ са лоши.

...
Не мога да кажа, че новините от Букурещ са лоши.
Коментари Харесай

​Красимир Велчев: Нямаше как Турция да се извини на България ден преди изборите

Не мога да кажа, че новините от Букурещ са неприятни. Едва ли някой, който се занимава с политика, е разчитал, че тъкмо Турция ще се извини на България и то един ден преди техните избори - това съобщи в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Според всички анализатори, изказването на външния министър Мевлют Чавушоглу за турска интервенция в измененията в Закона за вероизповеданията у нас е било подготовка за утрешните избори и сгъстяване на електората.

След повече от 5 часа диалози сред премиера Бойко Борисов и турския вицепрезидент Октай, българският министър-председател сподели, че турската страна по никакъв метод не е приела, че има виновност за казаното от външния министър Чавушоглу и твърди, че това по никакъв метод не е интервенция във външните работи на страната ни. Красимир Велчев уточни, че изрича възторженостти към българския министър председател.

Той попита за какво още веднъж към ГЕРБ се насочат обвинявания, защото решението Законът за вероизповеданията да влезе в Народното събрание е на КСНС при президента.
Красимир Велчев, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ: На последното съвещание на първо четене на закона, когато той можеше да се блокира, гласувалите бяха 8 " за " и двама " срещу ". Ако Българска социалистическа партия участваха на това съвещание с техните 6 народни представители - резултатът щеше да бъде 8 на 8. Законът щеше да бъде блокиран и нямаше да влезе в зала. Те какво желаят да кажат? Корнелия Нинова какво желае да каже? Нека изясни за какво не пусна своите депутати в комисия. Сега излиза, че те ще проверяват на кого и по какъв начин е оказвано въздействие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР