Не мисля, че ще има положителен резултат от срещата Киев

...
Не мисля, че ще има положителен резултат от срещата Киев
Коментари Харесай

Руслан Трад: Не очаквам положителен резултат от срещата Киев - Москва

" Не мисля, че ще има позитивен резултат от срещата Киев - Москва . И двете страни имат претенции, които не могат да бъдат изпълнени все още. Руснаците желаят демилитаризация на Украйна, украинците желаят цялостно евакуиране на съветските сили, евентуално имат и претенции за Донецка и Луганска области. Основата за момента е отрицателен резултат ". 

Това сподели пред БНР Руслан Трад, публицист и анализатор. Той изрази изненада от бързата реакция на " нормално тромавия Европейски съюз " :  

" Интересни са глобите, те имат резултат в Русия. Предполагам, че Щатите са оказали решаваща роля в тези диспути. Едно участие на Украйна в Европейски Съюз не мисля, че ще има практическо отражение . Европейски Съюз не е боен съюз. Едно участие е може би от позиция на интеграцията на Украйна ". 

В предаването " 12+3 " журналистът добави, че от тази заран има сигнали за интервенция в спора на беларуски въоръжени сили, които са се трансферирали през границата северно от Киев: 

" Ако това продължи, ще усложни спорът повече, тъй като щом една страна се е присъединила, може да се включат още. В момента обстановката е тежка.  Прибалтийските страни евентуално по тази причина форсираха даването на оръжие за Украйна . Може да се стигне до още по-големи доставки, само че до каква степен те могат да бъдат употребявани ". 

Той разясни, че тематиката за нуклеарни оръжия в Беларус е подготвяна още преди старта на интервенцията на Русия в Украйна - като обръщение към НАТО. 

" Ядрените закани не са повече от думи. Всички страни знаят доста добре, че при нуклеарна война няма връщане обратно . Но самата опасност е задоволително съществено деяние ". 

Трад изрази съмнение, че протичащото се в Украйна, в случай че остане без отговор, може да послужи като ролеви модел за други страни да вземат решение проблемите си по сходен метод. 

" Може би става дума за военизиране на света като цяло, протичат такива процеси.  Санкциите не са задоволителни при военни спорове . Накърняват капацитета на нападателната страна, само че имаме редица образци с страни под санкции от десетилетия, които съумяват да се оправят и да не престават своите политики ". 

Анализаторът е безапелационен, че промяната на боен министър в този миг не е рискова, тъй като: 

" Имаме потребност от министър на защитата, който да поведе скоростни и необятни промени в армията и моментът е добър, тъй като се вижда какво може да се случи безусловно за два дни, украинците за два дни се приведоха от обикновено във военно състояние ... България е в доста значим район. Говори се за опция за ескалация в Западните Балкани. Трябва да сме подготвени, би трябвало да имаме сигурни хора, които да са уверени в участието ни в Алианса ". 

Интервюто с Руслан Трад можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР