Не мисля, че правителството ще падне. ГЕРБ трябва да преосмислят,

...
Не мисля, че правителството ще падне. ГЕРБ трябва да преосмислят,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не съм оказвал натиск върху министъра на електронното управление за обществени поръчки за над 600 млн. лв.

Не мисля, че държавното управление ще падне. ГЕРБ би трябвало да премислят, че тактиката, че поддържат държавното управление, само че са недоволни от него, не работи за тях. Това сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в предаването „ На фокус " по Нова телевизия.

По думите му ГЕРБ сега се отърсва от загубата. Той приветства поръчките на Борисов, че двата целта на партията му са бюджетът и битката с корупцията.

Практиката от предишното да се раздават средства за кметове на ръководещите към този момент е в предишното, безапелационен бе той. Средствата ще бъдат насочвани към най-належащите планове.

„ Асен Василев ще организира диалози с всички партии и ще отговори на всичките им въпроси ", увери Петков.

ДАНС са саботирали изборния развой и са създали по този начин, че гласовете на 500 000 българи са били направени невалидни, твърди той. „ Президентът поддържа този ръководител на ДАНС и в случай че Борисов също го поддържа, то поражда въпросът за синхрона сред двамата. Ако не го поддържа - дано да стартираме още идната седмица със законовите промени, които ще ни дадат опция промяната в службите да стартира. Изпълнителната власт и Народно събрание би трябвало да са двата органа на властта, които би трябвало да вземат решение кой да бъде ръководител на ДАНС ", прикани Петков.

Петков отхвърли да е оказвал напън върху министъра на електронното ръководство за публични поръчки за нас 600 млн. лева

„ Министър-председателят би трябвало да реши дали министър Йоловски би трябвало да бъде заменен ", сподели Петков.

Той разясни, че не желае да има политически оставки.

По думите му, в случай че Ваня Григорова оспорва резултатите от изборите, евентуално разликата сред двамата кандидат-кметове ще се усили.

Падане на дерогацията би означавало нарастване на цената на дизела и след три дни, уточни Петков. Данъчните приходи от 100 млн. лева също ще спрат. „ Ако желаят дерогацията да се прекъсне, след ротацията Мария Габриел да поеме отговорността ", съобщи Петков.

„ Трябва да се проверяват всевъзможни благоприятни условия за злоупотреби, с цел да сме сигурни, че сме в границите на европейските закони ", по този начин разяснява той въпроса дали е нарушена дерогацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР