Не мисля, че качването на борда е толкова лесно. Той

...
Не мисля, че качването на борда е толкова лесно. Той
Коментари Харесай

Експерти: Трудно биха превзели ”Царевна”. Не може да се направи коридор заради минни полета

" Не мисля, че качването на борда е толкоз елементарно. Той е с висок надводен ръб. Корабът е предпазен заради естествената същина, че е с висок надводен ръб. Това не значи, че, в случай че някой пожелае, не може да употребява стълби с удължение. Корабът е под малтийски байрак и територията му е малтийска. Кой би имал мотив да се качи на борда? Изключвам това да са украински елементи, защото корабът си е в украинска територия, и те в случай че желаят могат да го създадат по административен път. Дали за инспекция или друга цел, страната може да си упражни правото на надзор и инспекция. От другата страна, нападащата страна, какъв интерес биха имали да се качат на борда, в случай, че за тях съперниците не са на борда, а са някъде в близост. В тази територия, където се води война, и липсва постоянна държавност, има всевъзможни детайли, които нито имат религия, нито вяра, нито народност, нито националност, а единствено едно престъпно схващане, което ги насочва към местата, където те могат да осъществят облага. На кораба има гориво - такова каквото може би сега няма в близките територии на страната. За тези хора няма спънка, те работят по един и същи метод и в регионите край Сомалия, или край Индонезия и Малайзия ", разкри кап. Папукчиев в ефира на " Нова телевизия ".

Военният специалист Илия Налбантов, който е ръководител на асоциацията " Джордж Маршал " разяснява обстановката към кораба " Царевна ", чийто екипаж е български, и се намира край Мариупол. " Понеже оня ден излезе информация, че се води пердах на пристанището и дадоха някакви видеокадри. Предполагам, че някоя от воюващите страни е застанала по пристанището към кораба и оттова е почнала стрелбата, откъдето се преекспонира ситуацията, че някой се качил на кораба и водел огън от кораба. За да се качиш на кораба, това си е акт на пиратство. Корабът съставлява непозната територия. Методите на престъпния контингент са неограничени. Така че заплахата не идва от формалните управляващи, а от някои престъпни детайли, които желаят да вземат превес и да стигнат до облаги. На моряците им беше дадена опция да се изтеглят от кораба. Доколкото ми е известно, единствено един искаше да си тръгне, останалите взеха решение да останат. Какви са техните претекстове, не знам. Там има още 30-35 кораба на други страни, най.много са от Турция. Ние имаме общо два кораба в региона ", сподели Налбантов.

" Държавата се пробва да направи нещо. Дали тя може да го направи и по какъв начин да го направи е работа на страната и на специфичните органи. Това, че министър председателят ги е обявил - или е от неведение, или от някаква PR акция, която по този начин да се каже - да свърши някаква работа, че страната прави нещо. Такива неща нормално не се огласяват. Няма по какъв начин да бъде изработен кулоар сега в минни полета, тъй като вие не знаете какво има в акваторията на тези води. И рискът сега капитанът е решил, че е по-малък да бъдат швартовани на пристанището, в сравнение с да тръгнат за какъвто и да е проект. Никой не дава гаранция в цялото море ", разяснява още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР