Не мисля, че е мъдро от страна на унгарското правителство

...
Не мисля, че е мъдро от страна на унгарското правителство
Коментари Харесай

Даниел Митов: Шенген за България вече е въпрос на дипломация

" Не мисля, че е умно от страна на унгарското държавно управление да ни насочва закани с налагане на несъгласие за Шенген. " Това заяви депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който е някогашен външен министър, пред News.bg в последните дни, в коите чакаме решение за присъединението на България в Шенген.

Той счита, че скоро и унгарската опасност за налагането на вето за присъединение на България в Шенген ще бъде преодоляна, която посред другото също била и до известна степен за вътрешна консумация.

Митов изясни, че България от дълго време дава отговор на всички условия за влизане в Шенген. Чакаме този миг отдавна, само че това, което ни спираше, са по-скоро странични несъществуващи официално в формалните условия проблеми като законодателните проблеми, свързани със правосъдната промяна. Тези условия, въпреки и спомагателни, въпреки и наложени за всичко, което би трябвало да се направи за Шенген, са изпълнени, особено с последните промени в Конституцията и с идните промени в Закона за правосъдната власт, уточни Митов.

Според него е въпрос на дипломация до края на годината да бъдат преодолени и австрийските терзания, които са по-скоро вътрешнополитически за Австрия, в сравнение с да засягат България директно.

Даниел Митов акцентира, че България не би трябвало да приема предлагането на Австрия страната ни първо да влезе във въздушен Шенген. Такова предложение можело да бъде признато преди години, когато България изпълнила изискванията за влизане в Шенген за първи път. Сега, откогато са минали години след осъществяването на изискванията и промените, които трябвало да се създадат в България, не трябва да се приказва. Трябва да настояваме за пълноправно участие в Шенген, дори и самото Шенгенско пространство в момента да изпитва усложнения. Тези усложнения след време ще бъдат преодолени, само че България би трябвало да стане пълновръстен член на Шенгенското пространство, безапелационен бе Митов.

Даниел Митов добави, че е редно България да влезе в Шенген, колкото се може по-бързо, тъй като изискванията са задоволително преференциални и са в българска изгода. " Необходимо е ние да настояваме за колкото се може по-бързо решаване на тематиката за присъединение на България в Шенген ", безапелационен бе някогашният външен министър и народен представител от ГЕРБ-СДС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР