Не мислехме за по-голямо жилище като заживяхме заедно. Когато първото

...
Не мислехме за по-голямо жилище като заживяхме заедно. Когато първото
Коментари Харесай

Ръководство за нов дом: Как да направите жилището си по-уютно и комфортно

„ Не мислехме за по-голямо жилище като заживяхме дружно. Когато първото бебе беше към този момент факт, към момента правехме огледи. Едва когато бях бременна в шестия месец с второто бебе, се нанесохме в новия ни дом “...

По автентичен случай.

Когато заживяхме с колегата ми дружно, имахме потребност единствено от едно – наше местенце, което да споделяме. Нямахме никакви други искания – по две чинии за ядене, купи, чаши за кафе, една спалня и място, на което да сложим тв приемника. Това е! И бяхме щастливи! С времето потребностите ни се трансформираха, несъмнено.

Дадохме си сметка, че ни е належащо разширение на пространството, когато първият ни наследник се появи на бял свят. В началото месеците се нижеха незабелязано и ни беше добре – малко легълце, което допряхме до нашата спалня, 3-4 играчки и бебешка количка, паркирана в коридора. И внезапно започнахме да мислим в вероятност – движимостите се увеличаваха, детето проходи, искахме и второ бебе. Узря моментът, в който си казахме: Край! Трябва ни нов дом!

 iStock/Getty Images

В идващите редове ще споделя от една страна препоръки от персонален опит, с цел да не изпадате в моята обстановка с бебе в количка и бременна в шестия месец да пренасяте движимостите си в нов апартамент.

Ще ви дам и няколко насоки за въпроси, които да обсъдите с експертите от, като несъмнено – всеки случай е самостоятелен и по тази причина консултантът, на който ще се доверите, ще ви е от изключителна помощ.

От персонален опит: Мечтите се сблъскват с действителността

Както към този момент стана ясно, нашето семейство се реалокира в нов дом в спешен миг. Реално ние сме от тези сантиментални двойки, които взехме значимото решение да мислим в вероятност едвам когато... имахме крещяща потребност от разширение на пространството. Днес, с две към този момент поотраснали деца, мога горещо да ви насоча към следното (накратко):

Колко тъкмо огромен апартамент желаете?

Вече сте взели решението да се сдобиете с нов дом поради проекта ви за увеличение на фамилията. И това е отлично! Преди да тръгнете към каквито и да било следващи стъпки, значимо е да помислите за това, че тук не приказваме единствено за „ още една мъничка стая, която да превърнем в бебешка “.

 iStock/Getty Images

Бебето ще се роди и не тъкмо тогава ще имате потребност от спомагателното помещение. В първите месеци най-често новороденото ще заспива в ръцете ви и една мини кошара до спалнята е отлично решение. Но напълно скоро това сладко създание ще стартира да лази и „ окупира “ всички стаи с играчките си, оборудванията за родителско оцеляване (кошари, люлки, бебешки колички, обемни и по-дребни играчки, столче за хранене и какво ли още не). А след това ще стане на 3-4 години и неговото персонално пространство ще бъде все по-необходимо.

Стаята с мъничкото бебешко легълце ще се трансформира в пространство за игри и завършения, а след това и в стая за отдих, писане на домашни и прочие Затова, подходете отговорно към решението: Не взимаме апартамент с още 10-12 квадрата повече, а апартамент с още едно помещение, в което едно (а може и две-три деца), да порастват удобно и да не ви е тясно.

А къде го желаете?

Вече знаете какъв брой огромен апартамент желаете. А знаете ли къде го желаете? Ще кажете „ Няма значение! “ Но не е тъкмо по този начин. Преди да се свържете с брокер и да тръгнете на огледи, първо проучете регионите, в които желаете да закупите жилището. Близо ли са до работното ви място? Има ли добър достъп до превоз? Достатъчно магазини за ежедневните ви потребности? А пространства с детски площадки? А детски градини? Как са околните учебни заведения?

 iStock/Getty Images

Да, въпросите са доста и сега са стряскащи, тъй като... на вас просто ви трябваше още една стая, нали? Но с цел да не се ядосвате в бъдеще, когато детето ви се роди, а няма детски градини, в които да кандидатствате и учебното заведение, което ви е „ по регион “ не е изключително положително, помислете занапред за тези значими и вълнуващи условия, с които ще се сблъскате в един миг и то незабелязано скоро. Пък и това са първите въпроси на брокера: Колко огромен и къде го желаете?

Огледите!

Добре. Вече знаете какъв брой огромно ново жилище търсите, даже ориентировъчните квартали, в които си представяте, че ще живеете. Време е... огледите да стартират! Разбира се, ще се сблъскате с какви ли не проблеми – дали да е панел, тухла, ЕПК... Отоплението на ток, газ или Топлоелектрическа централа ще е? Старо строителство, ново строителство? Дайте си време, огледайте от всичко.

 iStock/Getty Images

Понякога си споделяме „ Не! “ на някакви неща, а след това с обаяние осъзнаваме, че колкото и да сме си представяли да живеем на финален етаж и да имаме огромна тераса и луксозна панорама, в действителност и апартамент в междинните етажи не е по никакъв начин неприятно нещо, тъй като от прозореца се вижда детската площадка, на която ще прекарвате огромна част от времето си в идващите години. С положителните брокери и самообладание ще преминете през вихрушката с лекост. И не мислете, че става бързо, с цел да не се разочаровате.

Мечтаните жилища не са толкоз доста на пазара – просто тъй като всички желаеме почти едно и също – просторни жилища с доста светлина, места за паркиране в първокласен квартал и подредена градинка пред входа... На нашето семейство ни лиши има-няма 2 години да открием мечтания дом и то с интензивно търсене и непрекъснати огледи. И за изненада – открихме го на чист шанс и инцидентно, по тази причина ви поучавам – въоръжете се с самообладание.

Как и когато фантазиите се трансформират в действителност

Паралелно с фантазиите по какъв начин „ ето тази стая ще превърнем в кухня “, а „ тук може да сложим един ден бюрото на ученика “, има и една друга реалност – финансовата, с помощта на която в действителност всички проекти се реализират. Докато си отговаряме на въпросите за персоналните потребности, е редно да забележим и по какъв начин в действителност вървят трендовете при имотния пазар, какъв нов дом можем да си позволим и кой е най-лекият път, по който можем да поемем, с цел да ни е щастливо и умерено преди, по време и след покупката.

 iStock/Getty Images

Тук от са страхотни и като човек, минал по този път и лутащ се в морето от въпроси, цифри, документи и условности, имам вяра, че на всеки, на който му следва покупка на жилище, ще му бъде потребно. Защото те:
- Имат цяла създадена страница с потребните стъпки в процеса по покупка на жилище;
- Разполагат и с, благодарение на които можете да разберете какво жилище можете да си позволите по отношение на приходите си;
- Дават доста потребни препоръки онлайн;
- Осигуряват и варианти за видео и телефонни съвещания, в случай че нямате опция да отидете в офис на място (въпреки, че ще ви чакат и там, стига да ви е удобно).
 
Сред потребните въпроси, които и аз от персонален опит, мога да потвърдя, че би трябвало да зададете и да откриете отговор, са:

 iStock/Getty Images
1. Искате нов дом – отлично! А в този момент практично: Какъв е процентът на самоучастие, с който разполагате? Какъв е размерът на финансиране, от който имате потребност? Какъв е размерът на месечната вноска, която можете да отделите? И за какъв период смятате, че ще съумеете да го погасите?
2. Какви са документите за? Събрахте ли цялата информация, нужна на банката, с цел да ви направи оферта?
3. Във връзка с покупката и заема има и спомагателни разноски, с които би трябвало да сте наясно: нотариални и държавни такси за основаване и регистриране на ипотека в интерес на банката, комисионни за брокер, местен данък за придобиване на неподвижен парцел, обзавеждане, както и месечни или годишни разноски, съпътстващи новия парцел.  Попитайте за всички тях.
4. След като купите по този начин мечтаното жилище – ще има ли потребност от ремонт? Основен или опреснителен? Имате ли средства и варианти за това?
А всички спомагателни запитвания по отношение на самостоятелните ви потребности, цели и профил – ще можете да зададете към тях.

Успех! По пътя към новия дом и новите сбъднати фантазии!
.wrap-banner> *:before,.wrap-banner::before { content: ``; }.banner-position-right { margin-bottom: 0px; }
Създадено за
Банка ДСК
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР