Не желая да дам съгласие за това. Така отговаря лидерът

...
Не желая да дам съгласие за това. Така отговаря лидерът
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Борисов отказал да даде ДНК тест за Барселонагейт

" Не искам да дам единодушие за това. " Така дава отговор водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов по време на разпита си по делото " Барселонагейт " на 25 май, запитан дали желае непринудено да си направи проучване, което да откри дали е татко на детето на манекенката Борислава Йовчева. Разпитът е измежду стотиците страници документи, импортирани от прокуратурата в Народното събрание дружно с настояването да бъде свален депутатският имунитет на Борисов, с цел да бъде упрекнат за пране на пари, твърди вестник " Сега ".

От разпита излиза наяве, че в призовката на Борисов е бил посочен член 416 от Наказателно-процесуален кодекс, който регламентира, че от обвинени и очевидци може да изискат мостри за относително проучване, когато не е допустимо да се набират по различен метод. Те са длъжни да дават изискваните мостри за относително проучване, а при отвод те се изземват наложително с позволение на съд, гласи Наказателно-процесуален кодекс. Няма данни обаче дали прокуратурата е употребила тази процедура.

Дали Борисов е татко на детето на Йовчева има значение само като възможен претекст за обезпечаването на манекенката и момиченцето й с прословутото скъпо имение в Барселона.

Цитираните показания на Борисов са дадени на 25 май, когато той беше призован като очевидец по делото. Той се яви в прокуратурата, съпроводен от депутатите от ГЕРБ и от почитатели. 

Вчера Народното събрание сътвори краткотрайна парламентарна комисия, която да се занимава с настояванията на основния прокурор Иван Гешев за събаряне на депутатските имунитети на Борисов (ГЕРБ), Даниел Александров (ГЕРБ) и Кирил Петков (ПП-ДБ), както и на Димитър Аврамов от Движение за права и свободи.

През февруари 2020 година испанското издание " Ел Периодико " писа, че испанските управляващи разследват дали Борисов има отношение към интернационална скица за пране на пари, през която от 2013 година в Испания са влезнали 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона компании - Numin Invest SL и Ema BGS SL. Двете сдружения са свързани с някогашната манекенка и мис " Бикини " Борислава Йовчева. Става дума за първокласно имение в каталунския град, в което живееше Йовчева с щерка си Ема. 

Въпреки че за неин собственик се обявява предприемачът Александър Чаушев, къщата е апортирана във компания на младата жена и нейния татко Георги Йовчев. Веднага след експлоадирането на скандала имотът бе освободен и разгласен за продажба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР