Не изключвайте напълно животинските продукти от менюто си. Това каза

...
Не изключвайте напълно животинските продукти от менюто си. Това каза
Коментари Харесай

Пълният отказ от месо ви излага на риск

Не изключвайте изцяло животинските артикули от менюто си. Това сподели диетологът и нефролог от филиала на израелската клиника Hadassah в Сколково доктор Анна Коробкина. По думите ѝ в случай че се откажем от това да похапваме месо ще си навлечем куп неприятности. Най-вече, свързани със здравето ни, написа jenata.blitz.bg.

Експертът твърди, че растителната храна няма по какъв начин изцяло да размени животинската. „ От последните множеството микроелементи са доста по-лесно усвоими “, акцентира експертът.

„ Изглежда, че същият калций се съдържа доста повече в босилека - 370 mg, в сравнение с в млякото - 120 mg. За да получите дневния банкет на калций от спанак или броколи, ще би трябвало да изядете няколко кг “, изясни диетологът.

За да попълните салдото на минерали, витамини и протеини, съгласно лекаря, ще би трябвало да ядете доста растителни храни. В същото време става дума за артикули с високо наличие на диетични фибри, означи Коробкина.

„ Те бързо засищат, само че изяденото количество не е задоволително, с цел да си набират всички нужни хранителни субстанции “, означи доктор Коробкина и добави, че хората на растителна диета постоянно развиват желязодефицитна анемия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР