Не искаме разкаяние. Уважаваме гласа на всеки български гражданин. Това,

...
Не искаме разкаяние. Уважаваме гласа на всеки български гражданин. Това,
Коментари Харесай

Христо Иванов към ГЕРБ: Няма как да се включим във вашето мнозинство

Не желаеме разкайване. Уважаваме гласа на всеки български жител. Това, което през днешния ден се случва, е истината на българската политическа система, отсъди от парламентарната естрада водачът на Демократична България Христо Иванов.

Чолаков сподели, че се пуска вирус - имунитетът на политическата система е ерозирал и това не се е случило в последните три години. Този дълъг развой, в случай че споделяме единствено в този момент какво се е случило, не може да създадем епикриза, съобщи Христо Иванов.

Не е гледище обществено лице да желае опрощение, то е гледище за политическа адекватност. Този парламент не може да образува политически болшинство, даже не може да излъчи ръководител, съобщи Иванов.

Дотам е стигнала поляризацията, че даже това не можем да създадем. Това, което се случва, е път към някаква действителност и върви през 2 неща - или ние ще би трябвало да кажем - да, систематичната корупция не е почнала в последните 12 години, само че не е започвала и през 97-а. Корените й са надалеч във времето, отсъди водачът на Демократична България.

Докато не сложим решение този модел да го разграждаме като институционални механизми, тая болест не можем да я лекуваме. Ние се опитваме да сме от помощ, по тази причина не излъчихме претендент. Но не можем да подкрепим ръководител, който е излъчен като първа стъпка за създаване на болшинство. Ще минем през 1-2 гласувания.

Изглежда този парламент няма да образува болшинства след което да намерим метод да излъчим ръководител, който да не е излъчен от претендент за образуване на болшинство.  

Не можем да се включим в болшинство, което вие изграждате, не можем да подкрепим другояче чудесната кандидатура, която е издигната, обърна се към ГЕРБ Иванов.

Вярвате ли ми, че желая правосъдна и правна промяна. Значи вие желаете, на вас би трябвало да имаме доверие, а на нас не трябва да се има доверие, отвърна Радомир Чолаков.

Който е направил грях, той се покайва, изясни той във връзка настояването на Асен Василев за смирение. 

Вярвам, че желаете правна промяна, само че приказваме за една правосъдна промяна, която стартира от наблюдението, че централна част от корупционният модел е безконтролната позиция на основния прокурор, отвърна водачът на Демократична България. 

Не можем през днешния ден да влезем в политическо болшинство през днешния ден, повтори Иванов. 

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР