"Не, господин Борисов. Нищо майсторско няма в управлението на кризата.

...
"Не, господин Борисов. Нищо майсторско няма в управлението на кризата.
Коментари Харесай

Радан Кънев: Г-н Борисов, 2020 г. беше провал - не просто за Вас, а заради Вас

"Не, господин Борисов. Нищо майсторско няма в ръководството на рецесията. 2020 година беше неуспех - не просто за Вас, а поради Вас - за цялото ни общество ". Така евродепутатът Радан Кънев подлага на критика остро прлемиера Бойко Борисов, който на посещаване във Варна през днешния ден разгласи, че страната ни се оправя сполучливо стопански и здравно.
Вижте целия пост на евродепутата:
"Гледах Ви, господин Boyko Borissov, да казвате, че "майсторски управлявате рецесията ".
Проверих и данните за смъртността през 2020г., които демонстрират, че несъответстващото и закъсняло държание на ръководещите е коствало близо 15 000 (петнадесет хиляди) български живота за последните два месеца на годината, през които България бележи международен връх по смъртност. Показват също, че безпределно закъснелите ограничения работят - и тези животи е можело да бъдат избавени...
Запознах се и с проектите за имунизация, да вземем за пример на Чехия и Германия, в които имунизацията на 80+ годишните стартира след 10 дни. И чух министър Ангелов, който планува у нас да стартира... в края на май.
Публикувах и данните на Европейската профсъюзна конфедерация, съгласно които България е измежду единствените три страни (заедно с Кипър и Хърватия), които не поддържат самонаетите лица - свободни специалности, търговци, занаятчии, притежатели на фамилен бизнес - по инструмента за битка с икономическите последствия от рецесията SURE. (Участвах интензивно в подготовката на този инструмент и знам какъв брой старания положихме, с цел да бъдат включени самонаетите...)
Прочетох деликатно и така наречен "Национален проект за възобновяване ". И виждам, че той не дава отговор на никои от заложените от Европейски Съюз цели и критерии на NextGenerationEU - рестарт на стопанската система след Ковид-19, изпреварващо софтуерно и цифрово развиване, акомодация към нисковъглеродната стопанска система на Зелената договорка.
Не, господин Борисов. Нищо майсторско няма в ръководството на рецесията. 2020 година беше неуспех - не просто за Вас, а поради Вас - за цялото ни общество.
В началото на 2021 година, националните задания остават неизпълнени - сполучлива имунизация на възрастните и болните, избавяне на дребния бизнес в рецесията, възобновяване на стопанската система и ускорено развиване на съвременна зелена стопанска система.
Тези задания очевидно не са Ви по силите. Затова има и още една - разработване на национална избавителна стратегия и създаване на управнически екип, който да я приложи, откакто Вие бъдете отхвърлен от власт ".

Радан Кънев, фейсбук
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР