Не е възможна аналогия с протеста 97-ма 10 януари. Посред

...
Не е възможна аналогия с протеста 97-ма 10 януари. Посред
Коментари Харесай

Спас Гърневски към протестиращите: Създайте си партия, явете се на избори

" Не е допустима прилика с митинга 97-ма 10 януари . Посред нощ и аз отнесох няколко палки. И всички които бяхме там към Академията. Мисля, че полицията се държи доста добре на тези манифестации . Там има три групи хора. Едната, са откровените превратаджии – които желаят да смъкват това държавно управление, отпред с президента Радев, който наруши Конституцията неведнъж към този момент. И обособени партийки по-малки, маргинални. Те са подпомагани от една група, назовават ги ултраси – чиято задача е да окървавят този протест по някакъв метод и те се пробваха. И третата група хора са други както ги нарекоха „ интелигентни, младежи “ , които желаят някаква смяна. Не са я още обаче дефинирали каква да е тая смяна. Тази група, съгласно мен, би трябвало час по-рано, първо, да бъде разграничена от останалите две групи , второ, да излъчи свое посланичество , което да седне и да разиска какво съответно желаят да се промени в България – дали законодателство, дали Конституция. Да обсъдят концепциите си с гражданското общество, по малките екрани да влязат да кажат визията си за ръководството на страната. Защо не с ръководещите да седнат и да разясняват, с цел да чуят и другата страна – едно е да искаш, друго е да може да стане нещо. И да си основат личен политически план . Няма нищо неприятно с тази сила да се явят нови хора, да отидат на избори, да влязат в Народното събрание. Демокрацията не става с патрони, счупени бутилки и мятане на тонове отпадъци пред Министерски съвет. Демокрацията става с бюлетините на вярата в съответната урна на изборите. " Това сподели в ефира на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.
По думите му оставките на тримата министри - Горанов, Маринов и Караниколов, са били първо коментирани от районните структури на партията, а по-късно от протестиращите. Затова, съгласно него, те на първо място са обръщение към редиците на ръководещите .
Какви са същинските претекстове зад рокадите в държавното управление разкри Тома Биков
" Първият знак беше към нашите районни структури – които на среща към този момент са били сложили въпроса за трима министри, близки до Движение за права и свободи. И това беше отговора. Другият знак е, че обединението има волята да приключи своята стратегия за ръководство в този мандат . Голяма част от нея е изпълнена – изключително по стопански. Аз не споделям, че тече мед и масло, само че програмата се извършва. Днес ще бъдат оповестени и нови ограничения, с които да се преживее тази зима – от социалнослабите хора, най-уязвимите. И през пролетта, както се споделя Бог и народ да вземат решение кой ще продължи ръководството. ", разяснява той.
За какво би трябвало да внимават новите министри? " Предполагам, че преди да бъдат препоръчани за тези постове, министър председателят и съдружните сътрудници са провели диалог с тези хора и са разискали кое е наляло вода в чашата за тези оставки и какво би трябвало да се усъвършенства в тяхната работа. Най-важното е да продължат да извършват програмата в секторните политики, за които ще дават отговор. Да се види очевидно усъвършенстване и разграничаване от неща, които по този начин или другояче са довели до тези оставки. ", сподели Гърневски.
Козметични промени в кабинета " Борисов 3 " - сменят петима министри (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР