"Не е в компетенциите на Столичната община да определя броя

...
"Не е в компетенциите на Столичната община да определя броя
Коментари Харесай

Родители излизат отново на протест на 14 юни заради липсата на места в детските градини в София

"Не е в компетенциите на Столичната община да дефинира броя на децата в група и Наредбата за банкет няма да промени това нещо ". Това сподели пред БНР Саня Конакчиева - зам.-председател на Сдружение "Настоящи и бъдещи майки ". Тя е и член на работната група към Столичната община, която се занимава с детските градини в София, по отношение на готови от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет промени в разпоредбите за банкет в детските заведения. По думите ѝ е значимо да не са доста деца в една група, само че значимо е да има места.

"Промяна на всевъзможни критерии, в това число и тези, които в този момент са на публично разискване, няма да усили броят на местата в група, просто се конфронтират избрани групи родители и се стеснява доста повече кръгът на децата, които имат достъп до тази услуга. Това се получава като резултат, а места няма ", уточни Конакчиева.

Проблемът с дефицита тук-там за децата в градините ще се реши с ново строителство и потребление на наличните потенциали , счита тя. "Има две здания. Едната е в "Младост ", другата е кино, които се употребяват от Социално подкрепяне - това е държавна администрация. Сградата е детска градина и тази държавна администрация няма място там. Има и в "Дружба " всякакви здания, в "Драгалевци " има постройка, която се разрушава, която е била за обществени услуги отново, дом за деца някакъв, т.е. има такива разновидности, а другояче несъмнено строителството би трябвало да стане приоритет на Столична община ", сподели още тя.

Конакчиева уточни, че родители, чиито деца не са признати в детските гради, ще излязат още веднъж на митинг на 14 юни в София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР