Не е в интерес на Франция преговорите за коалиция в

...
Не е в интерес на Франция преговорите за коалиция в
Коментари Харесай

Макрон: Блокиране на преговорите в Германия не е в интерес на Франция

Не е в полза на Франция договарянията за коалиция в Германия да бъдат блокирани, съобщи френският президент Еманюел Макрон, представен от " Ройтерс ".

Макрон е разговарял с канцлера Ангела Меркел късно в неделя, откакто напъните й да сформира държавно управление се провалиха.

След повече от четири седмици договаряния с консервативния блок на Меркел и със Зелените, партията на Свободните демократи (FDP) ненадейно се отдръпна, акцентирайки като причина непреодолими разлики.
" Не е в наш интерес процесът да блокира ", сподели Макрон пред кореспонденти в Париж.

По-късно чиновник от офиса на Макрон уточни, че Франция желае мощна и постоянна Германия и че Париж ще продължи да работи със настоящето държавно управление в Берлин.

" За Германия и за Европа желаеме главният ни сътрудник да бъде постоянен и мощен, с цел да се движим напред дружно ", сподели той.

Холандският външен министър Халбе Зейлстра дефинира случилото се като " неприятни вести за Европа " поради водещата роля на най-големия член на Европейския съюз.

" Германия е доста авторитетна страна в Европейски Съюз, тъй че в случай че нямат държавно управление и затова нямат мандат, ще бъде доста мъчно за тях да заемат позиции ", уточни Зейлстра.

Той дефинира разновидността за възможни нови избори като неприятна концепция и напомни, че на холандското държавно управление му лиши седем месеца, с цел да се образува след изборите, което значи, че немските партии може да се завърнат към диалози след известна пауза.

Светлина в тунела

Дидие Рейндерс, външният министър на Белгия, където в продължение на 18 месеца след изборите нямаше държавно управление, се опита да показа обстановката в Германия в по-добра светлина.

" В Белгия имаме традиция да вършим по този начин, от време на време лишава доста време ", уточни той.

Чешкият министър за Европейски Съюз Алес Хмелар изрази вяра, че ще се образува мощно държавно управление в Германия по-скоро.

Говорителят на английския министър председател Тереза Мей разяснява, че не знае за никакви опасения, свързани с Брекзит, след неуспеха на договарянията в Германия. " Това е въпрос за Германия и въпрос за политиците в Германия ", сподели представителят.

 Дидие Рейндерс, външен министър на Белгия
© Reuters

Дидие Рейндерс, външен министър на Белгия

Европейската комисия изрази вярата приемствеността и стабилността в страната да бъдат съхранени, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Еврокомисията почита напълно конституционния развой в Германия. Германският главен закон предлага основа за непоклатимост и последователност в сходна конюнктура, изключително в светлината на уроците от предишното. Комисията е уверена, че този път няма да бъде друго - приемствеността и стабилността ще бъдат съхранени, те са запазена марка за немската политика ", разяснява представител на институцията. Няма да гадаем за всяко допустимо отражение (на неуспеха на преговорите), добави той в отговор на въпрос какви биха били последствията за еврозоната, по въпросите с миграцията и сигурността в Европейски Съюз.

След отдръпването на Свободните демократи от договарянията еврото означи най-ниския си курс по отношение на йената за последните два месеца.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (185)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР