Не е в Африка, в Стара Загора е - кръгово

...
Не е в Африка, в Стара Загора е - кръгово
Коментари Харесай

Не е Африка, Стара Загора е: кръстовище от чували с пясък

Не е в Африка, в Стара Загора е - кръгово кръстовище, построено от чували с пясък. Съоръжението е напълно същинско и работи безотказно.

Уникалното кръстовище е построено в индустриалната част на Стара Загора. То се намира в зона с извънредно огромен трафик, който е двойно повишен поради планувани огромни поправки на значим пътен сектор.

Фирмата-изпълнител на ремонтните действия имала ангажимент да направи организация на придвижването, с цел да облекчи трафика.

"Има сериозен ремонт на мостово оборудване, което поемаше огромна част от колите, преминаващи през и в града. Направихме проучване с "Пътната полиция " и видяхме, че слагането на светофар прави трафика още по-натоварен ", описа пред Nova заместник-кметът на Стара Загора Йордан Николов.

Последвала помощта на регулировчици, само че резултатът още веднъж бил нулев. Така пристигнала концепцията за кръгово придвижване.

Пълен парадокс: Насред поле до София - знак за кръстовище

"Фирмата-изпълнител очевидно е решила първо да сложи чували с пясък, с цел да ревизира дали кръстовището ще даде резултат. Все отново се надяваме, че ще изпълнят отговорностите си съгласно регламентите ", добави Николов.

Оказва се, че чувалите с пясък доста облекчават трафика в града, въпреки за някои водачи да наподобява като че ли се намират в африканска страна.

"Вижда ми се по-скоро като в Африка. Имам възприятието, че сме напълно изостанала страна, приблизително към 20-и век. Аз не мога да схвана защо са поставили тези чували в случай, че има системи, които са използвани ", разяснява водач.

"Импровизация е, само че прави работа за момента ", счита пък различен.

"Винаги може да бъде и по-зле ", майтапи се трети.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР