Не е установено незаконно подслушване на лица, имащи отношение към

...
Не е установено незаконно подслушване на лица, имащи отношение към
Коментари Харесай

Прокуратурата: Не са подслушвани незаконно политици

Не е открито нелегално подслушване на лица, имащи отношение към политическия живот и изборите за 45-о Народно заседание.

Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева на брифинг.

По делото са разпитани 11 очевидци, изискана е информация от ГДБОП, Дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи, както и ДАНС.

Образувано е наказателно произвеждане под надзора на Софийска градска прокуратура, което е предоставено за следствие на Националната следствена работа.

„ С оглед публикуваната в медиите информация по делото е сезирано Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства, от което е поискана информация има ли нарушаване на Закона за СРС и били ли са обект на нелегално подслушване упоменатите в медийните изяви лица ", изясни Сийка Милева.

Съгласно закона разгласяването на класифицирана информация, представляваща държавна загадка, е тежко, съзнателно закононарушение, подсети тя.

Прилагането на СРС-та наложително се позволява от арбитър. Заявителите са изчерпателно изброени в закона и въпреки измежду тях да е основният прокурор, той може да желае от съда позволение за потребление и използване на СРС-та единствено за попречване на стеснен кръг закононарушения, каквото е да вземем за пример тероризмът, посочи още Милева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР