Не е установен политически чадър над Димитър Любенов, причинил тежката

...
Не е установен политически чадър над Димитър Любенов, причинил тежката
Коментари Харесай

Няма политически чадър над шофьора, предизвикал катастрофата на Столичното околовръстно

Не е открит политически чадър над Димитър Любенов, предизвикал тежката злополука на Околовръстното шосе в София. Това заяви на брифинг говорителката на прокуратурата Сийка Милева.

В кръвта на обвинения има съществуване на 1.73 промила алкохол, както и кокаин, разясни тя. Пробата е обработена във ВМА, като кръвта проучване е взета директно след случая, добави Милева.

По думите ѝ наблюдаващият прокурор ще проучва всички условия и ще реши дали да подведе Димитър Любенов под наказателна отговорност за съзнателно ликвидиране на пътя

Това е следващият случай във войната по пътищата, в който лидер си разрешава да кара пил и под въздействието на дрога, подчерта Милева.

Тя заяви още, че не ѝ е известно в автомобила да са открити огромни суми пари или наркотични субстанции, само че посочи, че това е мотив да се направи спомагателен оглед на автомобила, както и на местопроизшествието - да се види какво е положението на пътната настилка.

Под управлението на основния прокурор сътрудниците от Софийска градска прокуратура ще изследват всички дейности по следствието и дали има предумисъл в закононарушението на дееца, сподели Сийка Милева.

" Много е мъчно един прокурор да предяви обвиняване в несъобразителност, когато по делото изрично са събрани доказателства, че лидерът е използвал алкохол, че е приел няколко типа наркотични субстанции, и че не се е съобразил със скоростта за определения участък, какъвто е казусът с вашия сътрудник Милен Цветков, за който беше повдигнато обвиняване за възможен предумисъл. В случая " Любенов " това е по преценка на наблюдаващия прокурор, само че съм уверена, че ще бъдат изследвани всички условия ", сподели Милева.

СГП прави дейни дейности по следствието и ще бъдат изследвани всички условия. По досъдебното произвеждане е назначена автотехническа експертиза, която да откри скоростта на автомобила, само че такава още не е готова.

Сийка Милева още веднъж прикани за взаимоотношение сред институциите и единна държавна политика, с ясни рамки, в които да се уточни отговорността на институциите, с цел да се оправим с закононарушенията на пътя, само че и с проведената престъпност и разпространяването на опиатите.



На Околовръстното шосе мощната кола, ръководена от Любенов, удари движещия се начело автомобил, в който пътуваха трима души. При тежката злополука почина френски жител, а спътницата му, също френска гражданка, беше настанена в болница в тежко положение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР