Не е тайна, че повечето домакини избягват да готвят пилешко

...
Не е тайна, че повечето домакини избягват да готвят пилешко
Коментари Харесай

Как ГОТВАЧИТЕ панират пилешкото, без да добавят грам брашно

Не е загадка, че множеството домакини заобикалят да готвят пилешко месо, защото то е капризно и в случай че не се придържате към няколко специфики, рискувате да стане изсъхнало и безвкусно.

За да ви улесним в кухнята, ние ще споделим с вас една рецепта за необикновено вкусно и сочно панирано пилешко месо, от което да си оближете пръстите. На всичкото от горната страна е и здравословно и при панировката не се употребява и грам брашно. Тази рецепта я знаем от умел готвач, който няма еднакъв на себе си.

Най-вкусното панирано пилешко без грам брашно Продукти, които ще са ви нужни:
• 2 пилешки филета;

• 3 яйца;

• Подправки по избор;

• 2 с.л. нишесте;
ВИНАГИ правете това, преди да сготвите купешко пилешко месо
Пилешкото месо е един от продуктите, които най-често намират място на трапезата ни. Причините за това са няколко: месото е на налична...

• Масло за пържене.
Начин на подготвяне:
Започнете с рязането на пилешкото месо. Много е значимо това да се случва напречно, тъй че да останат сочни тънките късчета. За предпочитане е с острата страна на ножа да ги нарежете по повърхността, с цел да може подправките да попият в продукта. Добавете сол, черен пипер, пресован чесън и отделените жълтъци от белтъците. Оставете в купа в ледник да се мариноват за половин час.

В добре подсушена купа разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Когато месото се маринова, го поръсете с количеството нишесте и по-късно потапяйте всяко парче в белтък и пържете. Имайте поради, че пилешките гърди се нуждаят от къса термична обработка, с цел да останат сочни от вътрешната страна и със златиста коричка извън. Около 2 минути е задоволително да пържите от всяка страна.

Накрая можете да поднесете с картофки соте или свежи зеленчуци. Да ви е вкусно!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР